logo
RECEPT

Glutenvrije gezonde pizza met quinoacrust

200514103231R80Image.jpg
INGREDIËNTEN

Gisteren beloofden we jullie met een bijzonder recept te komen, waarvoor de pesto van superfoods gebruikt kan worden. We delivered: vandaag is het tijd voor pizza! Ook deze pizzabodem van quinoa komt van Blissful Basil. Houd er rekening mee dat je op tijd begint met de voorbereidingen, want de quinoa moet ongeveer 8 uur wellen.

 

Het recept is voor een pizza met pesto, basilicum, rucola en cherrytomaatjes, maar je kunt natuurlijk ook variëren met de topping. Gebruik bijvoorbeeld deze Foodness pesto ter variatie. Maak de pizza zo avontuurlijk als je zelf wilt! De hoeveelheden zijn voor één pizza, dus genoeg voor 1-2 personen.

 

Laat de quinoa ongeveer 8 uur, of een nachtje, wellen in 500 milliliter water.

 

Giet de quinoa af en spoel deze nog even om. Verhit de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Doe de quinoa, de overige 50 milliliter water, olijfolie, witte wijnazijn, citroensap, knoflook, gist, gedroogde basilicum en oregano in de food processor of blender. Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken. Voeg wat peper en zout toe en blend dit tot een egale massa.

 

Giet dit beslagje in een ingevette bakvorm (of springvorm) van 25 centimeter doorsnee en doe deze 18-20 minuten in de oven. De pizzabodem moet er goudgeel en stevig uit zien. Laat de pizzabodem 10 minuutjes afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt.

 

Bestrijk de pizzabodem met pesto en garneer hem met de cherrytomaatjes, rucola, basilicum en pompoenpitjes.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties