logo
RECEPT

Glutenvrije kokos-chocotaart

200814142048R123Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de cake
Voor de frosting

Deze taart is helemaal glutenvrij, en bijna lactosevrij. Als je hem ook helemaal lactosevrij wilt maken, kun je de zure room vervangen door sojaroom. We geven meteen drie opties voor de frosting! Houd er trouwens bij alle drie soorten frosting (en ook de taart) rekening mee dat dit geen caloriearme taart is, maar wel eentje met vooral ongeraffineerde en natuurlijke ingrediënten.

 

Optie 1. De lekkerste botercrème maak je nu eenmaal met boter en poedersuiker, maar met 250 gram suiker is deze niet heel Foodness-verantwoord. De originele botercrème uit dit recept van I’m gluten free maak je met boter en poedersuiker, maar om de taart helemaal à la Foodness te maken hebben wij er een ander soort frosting bij gezet, die ook heel lekker is – zie het recept hieronder.
 

Optie 2. Ben je eigenwijs en maak je liever een klassieke botercrème? Mix dan 250 gram poedersuiker met 80 gram boter of kokosolie, 2 volle eetlepels cacaopoeder en een scheutje (plantaardige) melk. Hoe langer je erop tekeer gaat met je mixer, hoe luchtiger de botercrème wordt.

 

Optie 3. Een nog makkelijkere en misschien wel net zo lekkere optie is om 200 gram chocolade (lactosevrij, of gewoon puur) met 200 gram kokosolie te smelten in een steelpannetje. Laat de kokosolie met chocola weer hard worden in de koelkast, en meng dit vervolgens in de mixer tot het een romige, fluffy crème is.

Verhit de oven voor op 175 graden Celsius.

 

Vet twee springvormen van 20 cm in.

 

Maak eerst de cake. Verzamel alle droge ingrediënten in een mengkom en meng deze door elkaar.

 

Doe de honing en kokosolie in een steelpannetje op middellaag vuur, en roer dit door elkaar terwijl het vloeibaar wordt.

 

Meng met een handmixer of garde het ei met de kokosmelk, vanille extract, zure room en appelazijn. Voeg hier de gesmolten honing en kokosolie aan toe en mix dit goed door elkaar.

 

Voeg de droge ingrediënten hieraan toe en meng het geheel nog even kort door, zodat alles goed vermengd is, en schenk het beslag in de springvormen.

 

Bak de cakes ongeveer 18-20 minuten, tot een satéprikker droog uit de cake komt als je in het midden prikt.

 

Haal de cakes uit de oven en maak de frosting. Vermeng de dadelpasta, hazelnootboter, cacaopoeder, honing en kokosmelk. Mix dit goed door elkaar tot een dikke frosting.

 

Als de cakes afgekoeld zijn, smeer je een beetje frosting op de één, en plak je de andere helft erbovenop als een soort supersandwich. De rest van de frosting smeer je over de hele cake (ja, helemaal!), waarna je de rest van het kokosschaafsel eroverheen strooit.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties