Glutenvrije limoenballetjes met kokos

INGREDIËNTEN
-
Amandelmeel 200 gram
-
-
Agavesiroop 1-2 eetlepels
-
Limoen 3 stuks
-
Vanille extract 2 theelepels
-
Kokosolie 60 milliliter
-
Cacaopoeder Optioneel
-
Kokosschaafsel Optioneel
-
Kokosmeel 35 gram
Op zoek naar een makkelijk en gezond toetje? Zoete balletjes zijn je beste vriend als dessert, hoewel ze het ook goed doen als snack of als borrelhapje. Er zijn ontelbare variaties mogelijk. Deze gezonde cookie dough balletjes met chocolade bijvoorbeeld, of lekkere dadelballetjes. De frisse limoenballetjes in dit recept van de Hongaarse Erzsi zijn lekker, vrolijk, gezond en ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Met dit recept maak je ongeveer 16 balletjes.
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot één geheel. De limoenen gaan er niet in hun geheel in, je hebt alleen het vruchtvlees en het sap nodig. Het is het makkelijkst om ze in partjes te snijden en het vruchtvlees vervolgens van de schil te snijden en in de keukenmachine te doen. Als je dat teveel gedoe vindt kun je de limoenen ook gewoon uitpersen en alleen het sap gebruiken.
Kneed er balletjes uit (ongeveer 16 stuks).
Rol ze door wat cacaopoeder of kokosrasp, zodat ze er vrolijk uitzien.
Laat ze ongeveer een half uur in de koelkast rusten.
Yummie!
INGREDIËNTEN
-
Amandelmeel 200 gram
-
-
Agavesiroop 1-2 eetlepels
-
Limoen 3 stuks
-
Vanille extract 2 theelepels
-
Kokosolie 60 milliliter
-
Cacaopoeder Optioneel
-
Kokosschaafsel Optioneel
-
Kokosmeel 35 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties