logo
RECEPT

Gouden glitter pepernoten met Licor 43 & witte chocolade

Gouden glitter pepernoten met Licor 43 & witte chocolade
INGREDIËNTEN

Om Sinterklaas ook leuk te maken voor volwassenen, is er drank nodig. Ja toch? Oké, of je het hier nu mee eens bent of niet, deze pepernoten met een coating van witte chocolade, Licor 43 en poedersuiker zijn sowieso een goed idee. Het makkelijkste is om gewoon kant en klare pepernoten of kruidnoten te gebruiken. Koop voor de zekerheid ruim in: een kilo ofzo. Dan heb je in ieder geval genoeg 😉

Overigens is dit recept geen uitvinding van mij: het is bedacht door Richard van Walraven, in opdracht van Licor 43. Maar ik mocht het van ze delen met jullie, nadat ik het zelf natuurlijk ook even getest heb. PS – de eetbare glitters koop je o.a. hier, ik ging voor een mix van zilver en goud.

Gouden glitter pepernoten met Licor 43 & witte chocolade

Ingrediënten Licor 43 pepernoten

Zie rechtsboven op deze pagina.
Bedenk dat je ook een kilo pepernoten nodig hebt: deze ingrediënten zijn alleen voor de coating!

Bereidingswijze Licor 43 pepernoten

Laagje 1: chocolade
Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dat laatste doe je door een metalen kom bovenop een pan met kokend heet water te zetten. Roer tot alle chocolade volledig gesmolten is.

Doop hierna de pepernoten om de beurt in de chocolade. Laat even hard worden op een vel keukenpapier (daar plakken ze niet aan vast). Geef alle pepernoten daarna een tweede laagje chocolade.

Laagje 2: Licor 43
Mix de poedersuiker, het water en het eiwitpoeder (gebruik gewoon 1,5 eetlepel van een proteineshake die je toch nooit drinkt!) met een vork. Blijf kloppen tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg ook de Licor 43 Original aan het mengsel toe. Het moet een beetje stroperige zijn.

Doop de pepernoten in het poedersuikermengsel en laat ze opnieuw opdrogen.

Vul een diep bord met het glitterpoeder en haal alle pepernoten door de glitters. Hoe meer, hoe beter.

Enjoy!

Gouden glitter pepernoten met Licor 43 & witte chocolade

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties