
INGREDIËNTEN
-
Doorregen runderlappen (Rib) 500 gram
-
Roomboter 40 gram
-
Uien 2 stuks
-
Groene paprika 1 stuks
-
Knoflook 3 tenen
-
Paprikapoeder 20 gram
-
Tomatenpuree 60 gram
-
Bouillon(blokje) 500 milliliter
-
Creme fraiche 125 gram
-
Bloem 2 eetlepels
Heerlijk malse goulash, naar recept van Foodness lezer Paul. Wil jij ook een recept uploaden? Kijk hier voor meer info!
Ingrediënten goulash
(Als hoofdgerecht voor 4 personen)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze goulash
Laat het vlees een uur op kamer temperatuur komen en snijd het vlees in blokjes.
Smelt de boter in een braadpan en laat uitbruisen tot dit lichtbruin is, maar laat het vooral niet te heet worden.
Doe het vlees in de pan en bak het op een hoog vuur rondom bruin. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
Doe de uien in de pan. Voeg even daarna de knoflook en fijn gesneden paprika toe en laat 5 minuten mee bakken.
Voeg bouillon, paprikapoeder, chili poeder en tijm toe en doe het vlees terug in de braadpan.
Laat alles minimaal 90 minuten op sudderstand (dus laag vuur) langzaam gaar worden.
Verwijder de takjes tijm en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten doorkoken.
Klop de bloem door de crème fraiche in een kom tot een gladde massa. Giet iets van de hete saus bij het bloem/crème-mengsel om er al roerende een gladde saus van te maken.
Voeg dit bij het vleesmengsel en roer snel om en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken, eerder pruttelen.
Serveer met macaroni, rijst of stokbrood.
Eet smakelijk!
Paul van Rosmalen
INGREDIËNTEN
-
Doorregen runderlappen (Rib) 500 gram
-
Roomboter 40 gram
-
Uien 2 stuks
-
Groene paprika 1 stuks
-
Knoflook 3 tenen
-
Paprikapoeder 20 gram
-
Tomatenpuree 60 gram
-
Bouillon(blokje) 500 milliliter
-
Creme fraiche 125 gram
-
Bloem 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties