logo
RECEPT

Granola-repen met chocola | Makkelijk Bakken

Granola repen met chocola | Makkelijk Bakken
INGREDIËNTEN

Bakken voor dummies! Ik gebruikte de granola met minder suikers van Oot voor deze repen, omdat ik die in huis had en die van zichzelf al zo onwijs lekker is dat deze repen echt waanzinnige taartjes worden. Voor luie mensen. That’s my cup of tea. Ook makkelijk voor luie mensen zoals ik: de granola wordt elke maand gewoon bij je thuis bezorgd, in een brievenbuspakketje. Handig he? Overigens was Oot-oprichter Valentine net als ik een van de deelnemers aan een TEDx wedstrijd vorig jaar. Zoals jullie weten ben er ik helemaal voor dat vrouwelijke ondernemers andere vrouwelijke ondernemers supporten. Mocht je een granola lover zijn, probeer dan dus vooral de vers gebakken granola van Oot een keertje, want bij elke bestelling doen Valentine en haar team een vreugdedansje! Net als ik, bij elke bestelling TEAmwork Tea. Echt! 🙂

Tip: Gebruik een granola met zo minder mogelijk toegevoegde suikers voor een granolareep waar je geen suikerpiek van krijgt. De granola’s van Oot zijn allemaal laag in suikers (in tegenstelling tot veel supermarktgranola’s!) en de Chia Spice smaak bevat zelfs maar 1% suikers.

Granola repen met chocola | Makkelijk Bakken

Ingrediënten granola repen

Voor 12 porties / repen, als tussendoortje

1 cakevorm of bakplaat
400 gram granola (Crunchy Nuts van Oot)
6 el pindakaas (of tahin)
3 el kokosolie

Smaakmakers
75 gram gedroogde vijgen
50 gram zonnebloempitten
100 gram pure chocola, gesmolten

#VERSPILLINGSVRIJ TIP: Heb je nog een restje noten, gedroogd fruit, zaden of pitten die eigenlijk al veel te lang in hun potje of zakje zitten? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze als extra vulling voor deze energierepen!

Bereidingswijze granola repen

De voorbereiding.
Maal de helft van de granola fijn, bijvoorbeeld met een blender of staafmixer.
Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes of plakjes.
Verwarm de kokosolie samen met de pindakaas en de kokosolie in een pannetje, tot alles smelt en zacht wordt en je het door elkaar kunt roeren. Haal het pannetje van het vuur.

Maak de repen.
Meng de granola (de fijngemalen én de grove stukken) met de kokosolie-pindakaas uit het pannetje. Vouw dit met een lepel of spatel tot een soort beslag. Meng ook de vijgen en zonnebloempitten erdoor.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Ik gebruikte gewoon een klassieke cakevorm (zo’n diepe rechthoek) waar ik een velletje bakpapier op de bodem legde, om te voorkomen dat het beslag helemaal aan de vorm vast plakt.
Schep het ‘beslag’ voor de energierepen in de cakevorm. Druk goed aan met een lepel, zodat het stevige repen worden.

Finishing touch.
Smelt de chocola in de magnetron (of au bain marie, als je dat liever doet). Drizzle de gesmolten chocola met een lepel over de energierepen.
Zet de energierepen in de vriezer en laat ze 5 – 10 minuten hard worden.

Eet smakelijk!

Je kunt deze energierepen het beste bewaren in de vriezer (ruim een maand) of in de koelkast (ongeveer 1,5 week).

Granola repen met chocola | Makkelijk Bakken

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties