
INGREDIËNTEN
-
Griesmeel 125 gram
-
Bloem 20 gram
-
Kokosbloesemsuiker 1 eetlepel
-
Gist 1 theelepel
-
Zout 1/2 theelepel
-
Water 250 milliliter (warm)
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Kardemom 1 eetlepel (gemalen)
-
Kwark 250 gram (of hangop)
-
Pistachenoten 50 gram
-
Granaatappelpitten 50 gram
Brrrr, wat een kou… De enige manier waarop ik met dit soort temperaturen kan opwarmen, is door te eten. Daarom ontbeet ik vanochtend lekker met pannenkoeken. Maar dan net een tikje anders dan mijn standaard banaan-ei pannenkoekjes. Griesmeelpannenkoekjes welteverstaan! Het recept komt uit het kookboek !KOOK!, van de uitgever van o.a. het tijdschrift Lekker Gezond en gezondNU. Een boek vol met gezonde recepten dus – en jij kunt ‘m winnen! Scroll naar beneden om te zien hoe je meedoet aan de winactie. In !KOOK! vind je niet alleen dit recept voor griesmeelpannenkoekjes, maar ook onder andere een hoofdstuk met recepten die voor een soepele huid en minder rimpels of zonschade beloven te zorgen, en recepten voor een optimale weerstand en sterke darmflora.
Pssst: scroll naar beneden voor de winactie!
Ingrediënten
(Voor 2 porties: ongeveer 6 pannenkoekjes)
Zie rechtsboven op deze pagina.
Bereidingswijze griesmeelpannenkoekjes
Meng eerst de droge ingrediënten in een kom: griesmeel, bloem, suiker, gist, een snufje zout.
Schenk het water erbij en roer tot je een egaal beslag hebt.
Voeg het bakpoeder toe en roer nogmaals goed. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Roer intussen de gemalen kardemom door de kwark of hangop.
Hak de pistachenoten grof.
Bak de pannenkoekjes in een ingevette koekenpan aan één kant.
Schep de hangop op de pannenkoekjes en strooi de pistachenoten en granaatappelpitjes erover.
Eet smakelijk!
WIN: Kookboek !KOOK!
Wil jij dit kookboek winnen?
-> Reageer dan onder dit artikel en laat me weten waarom! <-
Wat wil jij uit dit kookboek gaan maken? Waarom kun jij wel een nieuw kookboek gebruiken? Let me know! Op 13 maart trek ik een winnaar, die ik deze pagina en op social media bekend maak.
Succes!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Griesmeel 125 gram
-
Bloem 20 gram
-
Kokosbloesemsuiker 1 eetlepel
-
Gist 1 theelepel
-
Zout 1/2 theelepel
-
Water 250 milliliter (warm)
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Kardemom 1 eetlepel (gemalen)
-
Kwark 250 gram (of hangop)
-
Pistachenoten 50 gram
-
Granaatappelpitten 50 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Mijn ouders zijn binnenkort 35 jaar getrouwd!! En het lijkt me echt geweldig om ze te verrassen met een knalfeest. Ik droom van een feest waarbij er wordt gelachen en gehuild van geluk. Familie banden die sterker dan ooit zijn. Kan hun dag dan nog stuk?! De mooiste foto’s ooit zullen er gemaakt zijn & tot laat in de avond wordt er gedanst. En door het nog altijd verliefde koppel ook een klein beetje gesjanst. Kortom een dag die iedereen zich altijd zal herinneren als wel héél speciaal. Er is alleen een klein probleempje… Nou ja zeg maar gerust een GROOT probleem. Ik heb geen idee hoe ik het wat het gezonde eten betreft moet aanpakken => Oh Help!! Ik zit echt letterlijk, met mijn handen in het haar. Hoop dat Kook! me erbij kan helpen, fingers crossed…
Oh deze Griesmeelpannenkoekjes zijn vast ontzettend lekker! Doe eigenlijk nooit veel met griesmeel, tijd voor verandering 🙂 . Ben benieuwd naar de recepten voor de darmen. Heb nogal last van opblazen endergelijke 🙁 . Dus een gezondere leefstijl/kookstijl spreekt me aan. Zou super graag met dit boek de keuken in gaan!
Ben zo benieuwd wie gewonnen heeft. Is het al bekend?