logo
RECEPT

Grillen met Cuisinart: romaine sla met tonijn en grapefruit

281114163237tonijnimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze salade is voldoende als lunch voor twee personen. Als je er een portie amarant (of rijst, of quinoa) bij serveert is het ook een prima avondmaaltijd. Ik testte de nieuwe grill van Cuisinart, de Griddler Pro, die bestaat uit twee oppervlakken die ook los van elkaar te bewegen en in te stellen zijn. Je kunt de grill zelfs helemaal openklappen tot de grillplaten op gelijke hoogte zijn, zodat je een ermee kunt steengrillen of gourmetten – of hoe dat ook heet. Handig!

 

Zelf haal ik mijn tonijnsteak eigenlijk altijd uit de diepvries. Laat hem een uurtje in een plastic zak in een bak warm water liggen zodat de steak ontdooit, breng op smaak met kruiden en zout en peper, en grill of bak volgens de aanwijzingen in het recept. Easy peasy!

Snijd de struik romaine sla in de lengte door midden en was goed. Omdat ik een nieuwe grill te testen had wilde ik de sla ook grillen. Als het met groenten kan, moet het ook met stevige sla kunnen. Toch? Grill de sla een minuut of 2, langer heeft het niet nodig.

 

Wrijf de tonijn in met zout en peper. Leg de tonijn op de grill en bak 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte van je steak. Bedenk dat tonijn het lekkerst is als het midden nog roze is, anders wordt het heel droog. Ook gaart de vis nog een klein beetje door als de steak al van de grill af is, dus bak vooral niet te lang!

 

Kook de zeekraal in 5 minuten gaar in een pannetje met heet water. Giet af.

 

Schil de grapefruit (of sinaasappel) en snijd de partjes ertussenuit. In deze video doe ik voor hoe je dat het makkelijkst doet.

 

Rooster het amandelschaafsel indien gewenst kort in een droge koekenpan, tot het lichtbruin kleurt.

 

Verdeel de romaine sla, zeekraal en grapefruit over twee borden. Leg de tonijn erbovenop en bestrooi met het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties