logo
RECEPT

Groene curry met spinazie en linzen

221015194000curryimage.png
INGREDIËNTEN

Je kunt currypasta natuurlijk helemaal zelf maken, als je daar de tijd en de energie voor hebt, maar als ik eerlijk ben heb (lees: maak) ik daar zelf meestal geen tijd voor. Mocht je wél zelf currypasta willen maken, dan vind je het recept daarvoor hierNet als Jenny van Healthyfans, die dit recept publiceerde, ben ik dol op linzen in mijn curry. Peulvruchten zijn een hele goede bron van eiwitten en vezels. Zet ze dus eens wat vaker op tafel: in soepen, door salades, of door – precies – een curry. Dit recept is goed voor 4-6 porties curry. Serveer er naanbrood of zilvervliesrijst (reken 75 gram per persoon) bij.

Laat de linzen uitlekken en spoel ze even af in een zeef.

 

Snipper de twee uien en fruit ze kort aan in een beetje kokos- of olijfolie. Doe handje voor handje de (gewassen!) spinazie erbij en laat slinken. Voeg dan het volgende handje toe, en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Er blijft ineens weinig van over he?

 

Voeg de currypasta en kokosmelk toe aan de pan en roer goed door, zodat de currypasta als het ware oplost in de kokosmelk.

 

Doe tot slot de linzen erbij en warm de boel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

 

Serveer in 4-6 kommetjes en geef er naanbrood of zilvervliesrijst bij (reken 75 gram per persoon). Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties