
INGREDIËNTEN
-
Spinazie 1 kilo
-
Linzen 600 gram (uit blik)
-
Halfvolle kokosmelk 400 milliliter
-
Rode ui 2 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 2 teentjes
-
Currypasta 200 gram (groene currypasta)
Je kunt currypasta natuurlijk helemaal zelf maken, als je daar de tijd en de energie voor hebt, maar als ik eerlijk ben heb (lees: maak) ik daar zelf meestal geen tijd voor. Mocht je wél zelf currypasta willen maken, dan vind je het recept daarvoor hier. Net als Jenny van Healthyfans, die dit recept publiceerde, ben ik dol op linzen in mijn curry. Peulvruchten zijn een hele goede bron van eiwitten en vezels. Zet ze dus eens wat vaker op tafel: in soepen, door salades, of door – precies – een curry. Dit recept is goed voor 4-6 porties curry. Serveer er naanbrood of zilvervliesrijst (reken 75 gram per persoon) bij.
Laat de linzen uitlekken en spoel ze even af in een zeef.
Snipper de twee uien en fruit ze kort aan in een beetje kokos- of olijfolie. Doe handje voor handje de (gewassen!) spinazie erbij en laat slinken. Voeg dan het volgende handje toe, en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Er blijft ineens weinig van over he?
Voeg de currypasta en kokosmelk toe aan de pan en roer goed door, zodat de currypasta als het ware oplost in de kokosmelk.
Doe tot slot de linzen erbij en warm de boel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer in 4-6 kommetjes en geef er naanbrood of zilvervliesrijst bij (reken 75 gram per persoon). Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Spinazie 1 kilo
-
Linzen 600 gram (uit blik)
-
Halfvolle kokosmelk 400 milliliter
-
Rode ui 2 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 2 teentjes
-
Currypasta 200 gram (groene currypasta)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties