logo
RECEPT

Groene komkommer gazpacho – gemaakt tijdens Yoga & Food Retreat Italië

Groene komkommer gazpacho - Yoga & Food Retreat Italië
INGREDIËNTEN
Voor de gazpacho
Optioneel

Yes, ik zit hier goed in Italië. Met 13 deelnemers vertoef ik in een prachtig landhuis in the middle of nowhere in de buurt van Bologna, waar Marije elke dag een yoga workshop van twee uur geeft, en ik elke dag een food workshop van twee uur organiseer. Maar eigenlijk doe ik de hele dag vrij weinig anders dan koken, want we moeten natuurlijk minstens drie keer per dag eten met z’n allen. Zo serveerde ik deze groene komkommer gazpacho als lunch, met wat vers gebakken olijvenbrood erbij, en de meest verse ricotta die ik ooit geproefd heb, van een kaasboer hier uit het dorp.

Klinkt best goed he? Wil je ook mee? Deze zomer komt er nog één Yoga & Food Retreat aan, van 11 t/m 18 september! Als je interesse hebt om mee te gaan (€850,- pp, inclusief alle yogalessen en al het eten, maar exclusief je vliegticket naar Bologna), stuur me dan vooral even een mailtje -> claartje@foodness.nl!

Mocht je dat niet redden, dan beloof ik bij deze alvast dat er volgend jaar nog een aantal Yoga & Food Retreats in Italië aankomen! Stay tuned…

Groene komkommer gazpacho - Yoga & Food Retreat Italië

Bereidingswijze gazpacho

(voor 1 liter – 6 porties)

Meng eerst de ‘smaakmakers’ tot een pasta in de keukenmachine of blender: ui, tabasco, zout & peper, knoflook, limoensap, knoflook, azijn.

Voeg vervolgens de groentebouillon, komkommers en courgette toe aan de keukenmachine of blender. Blend 2 – 5 minuten (afhankelijk van de kracht van je machine) tot je een grove gazpacho hebt. Ik vind het zelf wel lekker als gazpacho nog enigszins structuur heeft, dus ik blend liever niet door tot het een egale soep is. Maar dat is persoonlijk!

Blend indien gewenst met extra verse kruiden, van basilicum en rucola tot (optioneel) verse munt en peterselie.

Proef de soep, en bepaal of-ie goed op smaak is. Meer pittigheid? Voeg extra tabasco toe. Mist het een zuurtje? Extra limoen of azijn. Meer zout? Voilà!

Enjoy 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties