logo
RECEPT

Groene ovenpasta met kip, artisjok en spinazie

ovenpasta philadelphia kip artisjok
INGREDIËNTEN
Voor de ovenpasta

Vind je artisjokken – net als ik – ontzéttend lekker, maar weet je eigenlijk nooit echt wat je ermee moet doen? Jenny van Healthyfans weet raad, en laat met dit recept zien wat je ermee kunt maken. We houden allemaal van pasta en we houden allemaal van gemak. Combineer die twee en dan krijg je een ovenheerlijke pastaschotel. Ook handig: je kunt deze ovenschotel vast ‘s ochtends maken of zelfs een dag van tevoren, dan hoef je hem op het moment suprême alleen nog maar even in de oven te schuiven.

Dit recept is geschikt als hoofdgerecht voor 4 – 5 personen.

ovenpasta spinazie artisjok kip

Bereidingswijze ovenpasta

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de pasta in een grote pan volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Bak de kipfilet in een pan en scheur hem in stukjes als het afgekoeld is.

Laat in een andere pan (of in dezelfde pan van de kip als je ermee klaar bent, om meer afwas te vermijden) de spinazie slinken, door het handje voor handje in de pan te doen en een beetje om te scheppen. Voeg daar een uitgeperst knoflookteentje en de Philadelphia toe. Breng op smaak met wat peper en zout toe.

Als de pasta gaar is giet je het af en doe het weer terug in de pan. Voeg de kipstukjes, de mozzarella, de artisjokharten en de spinazie met Philadelphia. Roer tot het goed gemengd is.

Doe de pasta in een ovenschaal en strooi de overgebleven mozzarella en Parmezaanse kaas eroverheen.

Plaats de ovenschaal in de oven voor circa 30 minuten.

Eet smakelijk!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties