logo
RECEPT

Groene salade met zeewier, courgette en alfalfa

Groene salade met courgette, zeewier en alfalfa
INGREDIËNTEN

Soms snak je gewoon naar simpel. Met simpel bedoel ik dan vooral zo min mogelijk voorbereidingstijd en pannen of andere troep in de keuken. Je snapt dat dit hevig in strijd ligt met mijn andere wens om gevarieerd te lunchen en niet altijd terug te vallen op die boterham met pindakaas. Lekker, maar variatie houdt het leuk en is ook wel echt beter voor het lichaam. Hoewel ik dit jaar veel (en dan ook echt veel te laat) met mijn bikini body goals aan de slag ben gegaan, wil ik de handdoek nog niet helemaal in de ring gooien. Dit groene salade recept, geleend van Leonie van Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet gaat misschien wel mijn reddende engel zijn.

Deze salade volstaat als lunch of diner op een zwoele zomeravond. Ik geef toe, je moet geen honger hebben als een paard dat een uur heeft staan beulen in de sportschool, maar hey… dan zijn daar altijd nog de extra toppings die je toe kunt voegen als je wel zin hebt in die paar pannen extra.

Bereidingswijze groene salade

Hak de courgette in plakken en leg de plakken tussen een grill of bak ze in een (grill)pan.

Drapeer de ijsbergsla op de bord.

Snijd de komkommer in blokjes en verdeel over de sla.

Verdeel de Japanse zeewiersalade hier weer overheen, samen met de plukken alfalfa.

Check of alles nog steeds goed gaat met je courgette-plakken. Bijna klaar? Giet er dan een beetje sojasaus overheen.

Serveer de courgette als laatste op je bord en voilà: klaar ben je.

Om van je groene salade een echte lunchklapper te maken voeg je wat goed doorbakken paddenstoeltjes en/of kipfilet toe. Maak het feestje af met wat sesamzaadjes.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties