Groentekoekjes van broccoli, wortel en courgette
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 125 gram (roosjes)
-
Wortel 125 gram, in reepjes
-
Courgette 150 gram, geraspt
-
Amandelmeel 35 gram
-
Broodkruim 25 gram
-
Lente-ui 2 stuks, fijngesneden
-
Knoflook 1 teentje, fijngesneden
-
Eieren 1 stuks
-
Chilivlokken mespuntje (eventueel)
Als je weer eens iets anders wil dan gewone gekookte groente, zijn deze groente koekjes van Vibrant Bean onwijs lekker. Een groot voordeel: ze zijn ook nog eens kindvriendelijk! Dit recept is goed voor 6-8 koekjes. Verkruimel een glutenvrije boterham of cracker voor glutenvrije broodkruimels, dan is dit recept ook glutenvrij!
Kook de broccoli en wortelen samen voor ongeveer 4 minuten.
In de tussentijd doe je de rest van de ingrediënten (amandelmeel, broodkruim, lenteui, knoflook, ei, chilivlokken en als laatste de geraspte courgette) in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.
Spoel de broccoli en wortel af met koud water en laat ze uitlekken. Vervolgens snijd je de broccoliroosjes in kleine stukjes.
Doe de broccoli en wortel in de kom met het beslag en roer ze er goed doorheen.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smeer de pan in met olie en doe vervolgens een klein beetje beslag in de pan. Zorg ervoor dat je het beslag goed plat drukt zodat het mooie koekjes worden. Bak voor ongeveer 4-5 minuten aan elke kant.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 125 gram (roosjes)
-
Wortel 125 gram, in reepjes
-
Courgette 150 gram, geraspt
-
Amandelmeel 35 gram
-
Broodkruim 25 gram
-
Lente-ui 2 stuks, fijngesneden
-
Knoflook 1 teentje, fijngesneden
-
Eieren 1 stuks
-
Chilivlokken mespuntje (eventueel)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties