logo
RECEPT

Groentevariatie: Sperzieboonsalade met champignons

100614122017R85Image.jpg
INGREDIËNTEN

Zelfs wij eten niet iedere dag de spannendste gerechten, soms is het gewoon zo’n dag voor een adv'tje: aardappels-groente-vlees. Maar om je Hollandse pot iets op te leuken, kun je natuurlijk wel variëren met de samenstellingen van je gerecht, door verschillende kruiden te gebruiken, of de bereidingswijze aan te passen! Daarom kiezen we vandaag niet voor saaie kale sperzieboontjes, maar mengen we ze met champignons, zoals Crepes of Wrath dat ook doet. Je kunt gewone champignons gebruiken, maar wij gingen voor kastanjechampignons omdat die nóg lekkerder zijn.

 

Foodness tip: deze sperzieboontjes zijn niet alleen als salade lekker, maar ook zeker als bijgerecht bij de kip teriyaki die je hier eerder zag. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn!

 

Dit recept is goed voor 2 bijgerechtjes. 

Borstel de champignons schoon en snijd deze in stukjes. Tip: Champignons kun je het beste borstelen, of met een keukenpapiertje schoonvegen. Als je ze wast nemen ze het water op! Doe de champignons in een droge hete koekenpan.

 

Voeg de olie toe aan de pan zodra de champignons beginnen te rimpelen, doe hier ook de boontjes bij. Bak dit zachtjes, tot de champignons bruin kleuren en de boontjes felgroen zijn, ongeveer 5 minuten.

 

Doe de selderij, knoflook, dille, oregano en eventueel de chilivlokken bij de boontjes en champignons. Roer dit goed door en laat het nog 1 á 2 minuutjes garen, zodat de smaakjes goed vrijkomen. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

 

Serveer de boontjes direct, of laat ze afkoelen voor een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties