logo
291013204453recept5image.jpg
INGREDIËNTEN

Zorg dat je avocado’s gebruikt die echt goed rijp zijn, zodat je ze makkelijk tot moes kunt maken. Tip: je kunt zien of een avocado rijp is door het ‘dopje’ aan de bovenkant eraf te wippen. Zie je een lichte, groene kleur? Dan is de avocado nog niet rijp. Zie je een donkere kleur, die richting de kleur van de schil gaat, dan is je avocado waarschijnlijk wel goed rijp.

 

Nog een tip: wanneer je fijngesneden blokjes tomaat door je guacamole wilt mengen, zorg dan dat je die pas op het allerlaatst door de guacamole mengt. Als je de stukjes tomaat tegelijkertijd prakt met de avocado kleurt de guacamole sneller bruin (en dat ziet er niet sexy uit). De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een grote kom guacamole.

 

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s. Snijd ze hiervoor eerst in de lengte door en de draai de helften van elkaar. De lege helft kun je uitlepelen, de helft met pit snijd je nog een keer in de lengte door, waarna je beide kwarten los van de pit kunt frunniken. Hoe rijper de avocado, hoe rommeliger dat wordt, maar de variant waarbij je een breed mes in de pit slaat om deze los te trekken durven wij niet aan – iets met het risico op vingerkootjes in je guacamole. 

 

Prak de avocado met een vork, zodat je een lekker grof mengsel krijgt. Je kunt de boel ook pureren met bijvoorbeeld een blender of staafmixer, maar dan lijkt je guacamole qua structuur al snel op lijm. Bah.

 

Voeg het limoensap toe, de fijngesneden rode uit, het uitgeperste teentje knoflook en flink veel zout en peper. Voeg ook een paar druppels tabasco toe, maar doseer voorzichtig. Meng met de vork.  

 

Garneer eventueel met in blokjes gesneden tomaat, waarvan je de natte zaadlijsten eerst verwijderd hebt zodat alleen het vruchtvlees overblijft.

 

Eet als dip met rauwkost of tortilla chips, smeer op een sandwich met kipfilet, gebruik het in een wrap – de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties