logo
RECEPT

Guilt-free appel-pindakaas snack

310515175210appelimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel

Dit is mijn favoriete snack, hoewel ik doorgaans niet de tijd neem om het zo mooi op te maken als ik nu voor de foto gedaan heb. Ik weet niet wat het is, maar er is iets onweerstaanbaars aan de combinatie van het fris-zoet-zure van een Granny Smith appel en het romige-met-een-bite van pindakaas met stukjes noot. Dit recept eet ik altijd in mijn eentje als snack, maar je zou het ook prima kunnen delen. In theorie, tenminste; in de praktijk maak ik liever een dubbele portie als ik weet dat ik moet delen, hihi! 

 

Tip: Omdat je fruitsuikers combineert met vetten (uit de pinda's) zorg je ervoor dat de suikers als het ware gedempt worden in je maag, zodat je geen piek in je bloedsuiker veroorzaakt. Dat laatste doet suiker namelijk altijd – zelfs als het gezonde (want: natuurlijk & in combinatie met vezels) fruitsuikers zijn. Het is dus altijd verstandig om suikers (of ze nu uit fruit komen of uit iets anders) te combineren met eiwitten, zoals kwark of kip; of met vetten, zoals noten of pindakaas.

appel, snack, pindakaas, cashew, gezond, claartje, foodness

 

Verwijder het hart uit je appel met een appelboor. 

 

Snijd de appel horizontaal in 4 of 5 plakken. Zelf heb ik overigens geen appelboor, dus ik begin met het snijden van horizontale plakken en pruts daar vervolgens met een puntig mesje de klokhuisjes in het midden tussenuit.

 

Besmeer de plakken met pindakaas.

 

Bestrooi met de fijn gehakte cashewnoten, en alles wat je verder nog in huis hebt. Van chocoladestukjes tot rauwe cacao nibs tot sesamzaadjes; het kan allemaal! Zelf vind ik een topping met kokosrasp en de Whey Isolaat Crispy van Body&Fitshop ook altijd erg geslaagd! (For the record: dit is niet gesponsord; ik ben gewoon fan!)

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties