logo
Halloumi salade met gegrilde groente
INGREDIËNTEN
Voor de salade

Bekende kaassoorten als feta, ricotta en mozzarella vind je inmiddels in iedere supermarkt, maar halloumi wordt nog niet zo vaak gegeten – en dat is zonde! Halloumi kaas wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk en de kaas is vrij stevig van structuur. Hierdoor kan je halloumi heel goed grillen (bijvoorbeeld op de barbecue!) of bakken zonder dat het uit elkaar valt of smelt. Soms moet je even zoeken naar halloumi, maar bij Albert Heijn XL of een Midden-Oosters winkeltje moet je het kunnen vinden. Thanks Isa van Healthyfans voor dit recept, en mark my words: vanaf nu zal je vaker naar halloumi grijpen!

halloumi salade met aubergine

Bereidingswijze halloumi salade

Snijd de courgette en/of de aubergine in plakken van 1 centimeter. Strooi er zout over heem en laat dit 10 minuten zweten. Verwijder het overtollige vocht en smeer de grill in met wat olijfolie. Grill de groenteplakken 3 minuten aan elke kant tot je grill streepjes ziet. Doe hetzelfde met de groene asperges.

Snijd de halloumi in plakjes van 1 centimeter en strooi er wat Za’atar kruiden overheen. Grill de halloumi goudbruin, maar let op: de halloumi kan makkelijk verbranden dus houd het goed in de gaten.

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in wat groente bouillon. Dit geeft de bulgur meer smaak.

Verdeel de bulgur, de aubergine en/of courgette en de asperges over de borden.

Geniet ervan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties