
INGREDIËNTEN
-
Water 150 milliliter
-
Havermout 50 gram (ongekookt)
-
Banaan 1/2 stuks
-
Kaneelpoeder 1/2 theelepel
-
Kurkumapoeder 1/2 theelepel
-
Nootmuskaat Evt: snufje
-
Zout snufje
-
Amandelen 1 eetlepel
-
Rooibos shot 50 milliliter (1 shot)
Hoe geef je die weerstand van je een goede boost? Ik kan dat namelijk altijd wel gebruiken in de herfst, een opkikker voor mijn weerstand. Zeker nu! Op dit moment bestaat mijn dagelijkse ontbijt uit een heerlijke kom dampende havermout, die ik pimp met kurkuma, kaneel, amandelen en snufje zout. Een klein snufje gemalen nootmuskaat is hier ook heel lekker in. Volgens de ayurvedische leer zijn kurkuma, kaneel en nootmuskaat ontstekingsremmend. Perfect, dus!
Bekijk ook: Dahl met linzen en cashewnoten: Koken volgens ayurveda
Vitamineboost ontbijt
Bij het ontbijt neem ik sinds kort een van de rooibos shots van BOS – je weet wel, van die ijsthee in die kleurrijke blikjes. Meestal kies ik de variant die goed is voor je immuunsysteem, het Bounce Back shot. Hierin zitten namelijk ook weer ingrediënten met een ontstekingsremmende werking. Denk bijvoorbeeld aan kurkuma (is ‘ie weer!), gember, sinaasappel- en citroensap.
Tip: je kunt zo’n shot ook door je havermout doen, voor een extra gezondheidsboost. Je kunt kiezen uit de vier varianten:
1) Bounce Back – immuunsysteem booster (mijn keuze!)
2) Chill Out – met CBD, dus lekker relaxend
3) Let It Glow – met collageen, dus anti-ageing
4) Gut A Problem – met probiotic, voor een gezonde darmflora
Je kunt ze bestellen in de BOS webshop. Pssst: met mijn kortingscode (Claartje1) krijg je 15% korting!
Nodig voor de hartige havermout
150 ml water
50 gram havermout (ongekookt)
1/2 banaan
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kurkuma
evt: snufje gemalen nootmuskaat
snufje zout
1 eetlepel amandelen
1 rooiBOS shot naar keuze
Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!
Bereidingswijze havermout met kurkuma
Verhit het water samen met de havermout in een steelpannetje op een laag vuur.
Voeg de banaan toe. Prak de banaan fijn met een vork, zodat de havermout vanzelf lekker romig wordt. Prak zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.
Als de havermout begint te borrelen zet je het vuur uit. Roer door.
Voeg kurkuma, kaneel en nootmuskaat toe aan je havermout. Doe er ook een snufje zout (en/of peper) bij. Roer door.
Bestrooi met de amandelen. Serveer met het rooibos shot naar keuze.
BOOM: boost voor je immuunsysteem!
– Dit recept maakt deel uit van mijn partnership met BOS. Mijn mening blijft ongezouten, mijn enthousiasme is altijd oprecht. –
INGREDIËNTEN
-
Water 150 milliliter
-
Havermout 50 gram (ongekookt)
-
Banaan 1/2 stuks
-
Kaneelpoeder 1/2 theelepel
-
Kurkumapoeder 1/2 theelepel
-
Nootmuskaat Evt: snufje
-
Zout snufje
-
Amandelen 1 eetlepel
-
Rooibos shot 50 milliliter (1 shot)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties