logo
RECEPT

Hartige muffins met broccoli, kaas en zongedroogde tomaat

170615141733R249Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het is weer tijd voor hartige heerlijkheid verstopt in een muffin. Dit bijgerecht is kids-proof: verstop de groenten in een ‘gebakje’ en opeens eten ze het wel. Handig toch? Dit recept van Spiced is genoeg voor 12 muffins, dus genoeg voor het hele gezin. Veel bakplezier!

Let op, je hebt voor dit gerecht aardig wat eieren nodig: een ei per muffin. Omdat het originele recept Amerikaans is wordt daarin alleen het eiwit gebruikt, omdat in dat in de Verenigde Staten vrij gebruikelijk is. Ze zijn daar bang voor de vetten van de eierdooier (huuu; vetten, dus calorieën!). Dat is grote onzin, want ook in de eierdooier zitten belangrijke voedingsstoffen. Bovendien is het onzinnig om maar de helft van een ei te gebruiken en de rest weg te gooien, toch? Gewoon lekker het hele ei gebruiken dus, tenzij je de dooier graag wilt gebruiken om bijvoorbeeld zelf mayonaise te maken. In dat geval is het toegestaan voor deze muffins alleen eiwit te gebruiken.

Hartige muffins met broccoli, kaas en zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bedek je muffinvorm met papieren vormpjes of vet in met bakspray of olijfolie.

Doe de broccoli, zongedroogde tomaatjes en lente-uitjes in een magnetronbestendige mengkom met ongeveer 80 milliliter water. Bedek de schaal en stoom voor 3½ minuten in de magnetron, stoomoven of stoommandje. Giet af en laat afkoelen.

Roer de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en zout en peper erdoor.

Verdeel het mengsel over de muffinvormen en doe in iedere muffin 1 ei. De muffinbakjes moeten tot ongeveer ¾ gevuld zijn.

Bak voor ongeveer 22 minuten tot ze in het midden gaar zijn – dat is het moment dat een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Chantal van Oosterwijck says: 19th jan 16 1:02 am

    Moeten de eieren niet door het groentemengsel geroerd worden?

    • Claartje says: 19th jan 16 1:02 am

      Ha Chantal, dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Om te zorgen dat je het gehalte aan ei makkelijker eerlijk verdeeld over de muffins heb ik ervoor gekozen het ei pas als laatste boven de groenten in elk muffinvormpje te verdelen. Ei is soms nogal lastig in veel afzonderlijke kleine porties op te delen omdat het zo de neiging heeft aan elkaar te blijven zitten… Succes! 🙂