Hartige muffins met zongedroogde tomaat, wortel en ui
Yes, nog meer muffins! Ditmaal een hartige variant. Robin van Three girls one kitchen maakte eiermuffin met een Mediterraans tintje. Deze muffins zijn bijvoorbeeld ook erg handig voor een zomerse picknick in het park, of een stranddagje: super makkelijk van tevoren te maken en goed te vervoeren. Of wat dacht je van dit hartige hapje bij een high tea?
Met dit recept maak je 6 kleine muffins.
Bereidingswijze hartige muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de wortel, ui en zongedroogde tomaten fijn.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de groente die je net hebt gesneden toe met wat rozemarijn tijm en basilicum. Bak de groentemix een paar minuten door.
Kluts de eieren met een garde of vork met wat room of melk. Breng het eiermengsel op smaak met wat zout en peper.
Voeg de havermout en de groentemix bij het eiermengsel toe. Meng het geheel en verdeel het over de cupcakevormpjes.
Bak de muffins in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de muffins
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Oh lekker zongedroogde tomaatjes. Leuk idee om er muffins van te maken, ik heb ze nog in de voorraadkast (de tomaatjes) dus dat word smullen!