logo
RECEPT

Hartige pannenkoek van boekweitmeel met avocado en Huttenkase

Hartige pannenkoek van boekweitmeel met avocado en Huttenkase
INGREDIËNTEN

Als redacteur van een foodblog zou je in staat moeten zijn om een normale pannenkoek te kunnen bakken. Niet is minder waar. Op de 1 of andere manier krijg ik het niet voor elkaar om een mooie ronde plak op mijn bord te toveren. Dat is dus ook meteen de grootste reden waarom ik niet vaak pannenkoeken eet. Probleem: ik vind ze wel heel erg lekker. Ik ben vooral mega benieuwd naar de hartige pannenkoek. Maak je in principe hetzelfde, je versiert hem alleen anders. Ik ga het gewoon nog een poging wagen. Of misschien meer dan één poging… Onderaan het artikel kun je vinden hoeveel pogingen ik nodig had. Voor nu: let’s do this!

Ingrediënten gezonde hartige pannenkoek

(voor ongeveer 4 pannenkoeken / 2 porties)

Boekweitmeel, 175 gram
Kokosmeel, 75 gram
Ei, 2 stuks
Amandelmelk, 500 ml
Kokosolie, om te bakken

HüttenKäse, 3 eetlepels ter garnering

Hartige pannenkoek van boekweitmeel met avocado en Huttenkase

Bereidingswijze hartige pannenkoek

(Voor ongeveer 4 pannenkoeken: 2 porties)

Hindernis nummer 1: het maken van het beslag voor je hartige pannenkoek. Om het wel zo gezond te houden, heb ik voor een basis van boekweitmeel gekozen.

Doe het boekweitmeel in een grote beslagkom en meng met het kokosmeel.

Voeg de 2 eieren toe en klop het door elkaar.

Schenk daarna beetje bij beetje de amandelmelk bij de substantie tot het beslag de gewenste dikte heeft.

Schep met een soeplepel het beslag in een loeihete pan.

Bak in een beetje kokosolie totdat je de hartige pannenkoek kan laten glijden in de pan (maak eventueel de randjes los met een spatel) en – dit is het meest spannende moment – gooi de pannenkoek om. Herhaal tot het beslag op is!

Leg de pannenkoek(en) daarna op een bord en versier hem bijvoorbeeld met Hüttenkäse, kaneel en blauwe bessen. Ook lekker, en nog hartiger: ricotta, avocado, paprika, feta en ringetjes bosui.

Presentatie tip: Maak een toren van de pannenkoeken en beleg die met Hüttenkäse & bijvoorbeeld avocadolinten (kun je schaven met een kaasschaaf!). Snufje zout en peper erover, drupje citroensap: eet smakelijk!

 

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties