
Wie zegt dat pannenkoeken altijd zoet moeten zijn? Deze hartige pannenkoeken zijn een welkome afwisseling. Hoewel, als je perfect rijpe vijgen gebruikt is het alsnog een prima gerecht om je zoete trek te stillen. Lekker met een groene salade van babyspinazie, rucola, tomaatjes, met een simpele dressing van olijfolie en balsamicoazijn!
Ingrediënten hartige pannenkoeken
Voor 2-3 porties (ongeveer 9 vuistgrote pannenkoekjes)
180 gram bloem
10 gram bakpoeder
1 to baking soda
2 eieren
250 ml (plantaardige) melk
2 bieten, geraspt (gekookt, of ongekookt)
Snufje zout
Evt: fijn gehakte bieslook
Bereidingswijze hartige pannenkoeken
Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender.
(Ja, echt. Zo doe ik het zelf ook!)
Verhit een scheutje olie in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.
Schep met een grote lepel een beetje beslag in de koekenpan. Probeer de pannenkoekjes niet groter dan een vuist te maken, dan is de kans groot dat ze kapot gaan tijdens het keren. Er passen er meestal twee of drie tegelijk in een koekenpan.
Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra je ziet dat de bovenkant niet meer glanzend en nat is.
Bak zo’n 2-4 minuten per kant.
Ga door tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoekjes op een stapel. Versier ze met ricotta en verse vijgen. Maak af met wat nootjes en een drupje honing.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Bloem 180 gram
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Baking soda 1 theelepel
-
Eieren 2 stuks
-
Melk 250 milliliter (liefst plantaardig)
-
Rode bieten 2 stuks, geraspt (gekookt of ongekookt)
-
Zout snufje
-
Bieslook 5 takjes, eventueel
-
Ricotta 100 gram
-
Vijgen 4 stuks

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties