logo
RECEPT

Hartige pizza ’taart’ (+ maak zelf etagère)

la mia pinsa pizzataart

Hiep hiep hiep: wij vieren met deze pizza ’taart’ een verjaardag dit weekend! Mijn dochtertje is voor het eerst jarig, dus dat moet absoluut gevierd worden. Ze krijgt er zelf waarschijnlijk niets van mee – een kindje van 1 snapt natuurlijk niets van het concept ‘verjaardag’ – maar dat maakt het feestje van de volwassenen er niet minder om.

Omdat de verjaardag rond borreltijd gevierd gaat worden en de hartige snoeper ook weleens een verjaardagstaart wil, bedacht ik voor deze mijlpaal een hartige verjaardagstaart. Je hoeft er niet voor te koken, alleen een pizza in de oven te schuiven. Niet zomaar een pizza, maar eentje met een perfect knapperige en luchtige bodem (La Mia Pinsa van Dr. Oetker – ik vertel er hieronder nog wat meer over). Makkelijke en snel: precies wat je wil, als je al druk genoeg bent met bezoek! Toch?

pizzataart foodness

Voor deze borreltaart gebruik ik de ovale pizza van Dr. Oetker, die heet ‘La Mia Pinsa’. Er worden maar liefst drie meelsoorten (tarwe- spelt en rijstmeel) en zuurdesem gebruikt voor de pizzabodem, die bovendien wordt voorgebakken in een steenoven. Dat proef je! Ik ben nogal een pizza snob door al die jaren Yoga & Food retreat in Italië, dus als ik zeg dat deze pizzabodem smaakt zoals in Italië, dan meen ik dat. Aanrader!

pizza taart

Zo maak je de pizza ’taart’

Stap 1. Je stapelt zelf een etagère van het volgende serviesgoed:

– 1x groot rond bord
– 1x kom
– 1x kleiner rond bord

Het grote ronde bord zet je gewoon op tafel. Hierop komt, omgekeerd, de kom. Daar weer bovenop zet je het kleine ronde bord, zodat je een etagère krijgt. Simpel he?

Stap 2. Verwarm de oven voor. Elektrisch 220 graden, hetelucht 200 graden.

Stap 3. Haal de La Mia Pinsa uit de folie en leg in het midden van de voorverwarmde oven. Tip: doe er altijd een velletje bakpapier onder, zodat je oven minder vies wordt. Bak de La Mia Pinsa in 11-13 minuten gaar.

Stap 4. Snijd de La Mia Pinsa in kleine stukjes met een pizzaroller of scherp mes. Verdeel de pinsa’s over de etagère.

Enjoy!

Tip: serveer er bijvoorbeeld zelfgemaakte basilicumolie of basilicummayonaise bij. Hmmm!

pizza dr oetker

Dit artikel is een samenwerking met Dr. Oetker.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties