logo
100615120840R245Image.jpg
INGREDIËNTEN

Eigenlijk klopt de titel van het recept niet helemaal, maar wij weten niet hoe we het anders moeten noemen. Dit is toch net een taart, ja toch? Ook al ben je het niet helemaal met ons eens, dan gebruik je je fantasie maar eventjes want met dit recept van Food with a View maak je een pompoentaart, klaar.

 

De baharat kruidenmix die we gebruiken in dit recept is online te vinden, maar je zou hem ook zelf kunnen maken van de volgende ingrediënten (of een selectie gebruiken): 2 eetlepels zwarte peper, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels komijn, 1 eetlepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, ½ theelepel kardamom. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Schil de pompoen, snijd in de lengte door en haal de pitten eruit met een lepel. Snijd vervolgens in kleine blokjes.

 

Bak de knoflook en sjalotjes in een grote koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en zet opzij.

 

Maak de pan droog met keukenpapier, doe er olijfolie in en bak daar de pompoen in. Bak ongeveer 5 minuten en breng op smaak met zout.

 

Roer de kruidenmix door de tofu en doe daar de maïzena en het ei bij en roer goed door. Meng de knoflook, sjalotjes en pompoen erdoor en zet in een ovenbestendige pan met deksel. Een pan zoals deze is zeer geschikt.

 

Zet de pan met een dichte deksel in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten. Als je een pan gebruikt met een dunnere bodem, is dit korter. Na 45 minuten haal je de deksel eraf en bak je nog 5-10 minuten.

 

Laat het goed afkoelen en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties