logo
RECEPT

Hartige quinoataart

110215094054R180Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling

Wie nu nog steeds niet weet wat quinoa is en hoe je het moet uitspreken (kien-wah mensen, niet kie-noo-ah) heeft onder een wel heel grote steen gelegen de afgelopen maanden. Dat je nog veel meer kunt met quinoa dat het eten als vervanger voor rijst en aardappelen laten wij zien op Foodness: in soep, hartige cake of pizza. We hebben nu weer een nieuw recept dat je vast niet kunt weerstaan. Deze quinoataart van Savory Style is een ware goedmaker voor de tijd die er tussen ons laatste quinoarecept en dit recept heeft gezeten. Je kunt ongeveer 6 porties uit dit recept halen. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

 

Doe de quinoa in de groentebouillon en laat even wellen. Breng de pan aan de kook en laat de quinoa ongeveer 12-15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Nu zou het vocht door de quinoa opgenomen moeten zijn.

 

Haal de quinoa van het vuur en roer de kaas, knoflook en peterselie en basilicum erdoor. (Let op: gebruik alleen de aangegeven hoeveelheid voor de bodem). Laat het 5 minuten staan om af te koelen.

 

Doe 2 eieren bij het quinoamengsel. Roer goed door, de eieren moeten volledig in het mengsel worden opgenomen.

 

Vet je bakvorm aan de onderkant en zijkanten in en druk het quinoamengsel rondom in je bakvorm, zorg ervoor dat je ook de zijkanten bedekt zijn. Bak ongeveer 10 minuten.

 

In de tussentijd bakken we de broccoli, paprika, champignons, oregano en het zout in een koekenpan tot ze beetgaar zijn geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

 

Haal na 10 minuten de korst uit de oven en verdeel de vulling erover.

 

Klop de eieren die voor de vulling zijn los, doe daar de peterselie, basilicum en zout bij en giet over de groenten. Zet terug in de oven tot de taart goudbruin is en gaar. Dit kun je zien door een sateprikker in de kern te prikken, als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Het duurt ongeveer 30 minuten.

 

Laat afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties