logo
RECEPT

Hartige taart brie en bimi | Quiche hoofdgerecht

quiche brie bimi
INGREDIËNTEN

Ik had niet gedacht dat het me ooit zou overkomen, maar afgelopen jaar ontmoette ik voor het eerst iemand die niet hield van brie. Ongelofelijk, als je het mij vraagt. Voor de overige 99,99% van de mensheid is deze hartige taart brie gewoon een ontzettend goed idee, overigens. 

Voor je dagelijkse portie groenten zit er zo’n 250 gram bimi in. Mocht dat te ingewikkeld zijn, vervang de bimi dan gewoon door roosjes broccoli. Net zo lekker! Ik gebruikte uit luiheid zo’n rol met vers quichedeeg, die vaak in de supermarkt in de koeling te vinden is. Het kan ook met een zelfgemaakt quichedeeg (klik hier voor een recept) of met plakjes bladerdeeg.

Quiche hoofdgerecht

Nodig voor hartige taart brie

Voor 4 personen als hoofdgerecht

1 rol quiche deeg (in de koeling in de supermarkt, of 6 plakjes bladerdeeg)
4 eieren
150 gram roombrie
75 gram geraspte belegen kaas
250 gram bimi (of broccoli roosjes)
100 gram verse sojabonen
Zout en peper

Verder nodig:
Springvorm van 22cm doorsnede
Bakpapier

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de rol quichedeeg over de bodem en rand van de vorm. Vaak is zo’n rol al rond van vorm, dan is het een kwestie van aandrukken.

Tip: indien je van een knapperige bodem houdt, kun je de vorm nu vast 10 minuten voorbakken in de oven.

Stap 2. Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas erdoor.

Stap 3. Was de bimi of broccoli. Verdeel de groenten over de deegbodem van de quiche. Verdeel ook de sojabonen over de bodem. Schenk nu het ei-kaasmengsel uit over de bodem. Leg tot slot de in plakjes gesneden brie op de bovenkant van de quiche.

Stap 4. Bak de quiche 45 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Zet als het mogelijk is de onderwarmte van je oven aan, of zet de springvorm op de bodem van je oven. Hierdoor wordt je korst lekkerder gaar en – met een beetje mazzel – lekker krokant. Als je oven vooral aan de bovenkant warmte geeft, dek de hartige taart dan de eerste 30 minuten af met een vel aluminiumfolie, zodat de brie niet verbrandt.

Serveer direct. Maak er een groene salade bij, bijvoorbeeld met komkommer, walnoten en tomaatjes.
Enjoy!

quiche met brie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties