logo
RECEPT

BBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk Grillen

BBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk Grillen
INGREDIËNTEN

Wist jij dat je pizza kunt maken op een barbecue? Ik ook niet, tot ik het e-book Gruwelijk Grillen doorbladerde. Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van barbecuen. Brisket, buikspek, spareribs – dat is allemaal niet aan mij besteed. Ik vind vlees simpelweg niet heel lekker: niet qua smaak, niet qua idee van CO2 footprint en dode dieren. Een barbecuefeestje betekent voor mij meestal dat ik stokbrood met pindakaas eet. Super.

Omdat ik mezelf niet bestempel als barbecue-fan waren mijn verwachtingen van het barbecue e-book van mijn collega-foodblogger Leo (je kent haar wellicht van haar blog Gewoonwateenstudentjesavondseet) en haar vriend Jan (Jan de barbecueman) eerlijk gezegd niet zo heel hoog. Boy, was I wrong. Wat is er voor mij als niet-vleesliefhebber te vinden in een barbecueboek? Veel, zo ontdekte ik! Zoals:

Pompoen van de barbecue met burrata en pesto (p. 16-17) – zie foto hieronder

Jan’s befaamde aubergine met kruidenolie en granaatappelpitjes (p. 40-41) – zie foto

Artisjok van de barbecue (p. 93-94)

BBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk GrillenBBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk Grillen

Kijk, zo wordt barbecuen ineens leuk en inspirerend! In dit artikel deel in het recept voor de Hasselback aardappel met cheddar, te vinden op pagina 34 en 35 van het e-book Gruwelijk Grillen. Smaakt dat naar meer? Voor €8,95 kun je het volledige e-book bestellen bij o.a. Bol.com. In totaal staan er 34 recepten in, waarvan de helft het soort klassieke barbecuerecepten zijn die ik oversloeg, en de andere helft originele vega of visrecepten zijn waar ik heel erg blij van word.

Note to self: ik heb een barbecue nodig. Asap.

BBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk Grillen

Ingrediënten BBQ Hasselback aardappel

(voor 4 personen als bijgerecht)

4 vastkokende aardappelen
2 tenen knoflook
100 milliliter olijfolie
100 gram cheddar (geraspt)
2 bosuien
snuf peper & zout
barbecuesaus

Nodig: BBQ hitteschild + lekbak + satéprikkers

Bereidingswijze BBQ Hasselback aardappel

Verwarm de barbecue naar 190C en plaats het hitteschild in de barbecue om op indirect vuur te koken.

Steek de satéprikkers in de lengte van de aardappel, op 1/3 van de hoogte van de aardappel (klinkt ingewikkeld, is het niet). Snijd om de paar millimeter (3 millimeter ofzo) tot aan de satéprikker inkepingen in de aardappel. Maak een prutje van knoflook, olie, peper en zout en smeer de aardappelen hier rijkelijk mee in. Ook tussen de inkepingen.

Bak de aardappelen in 90 minuten gaar op de grill op de barbecue, met de inkepingen naar boven. Drapeer in de laatste 5 minuten lekker veel geraspte cheddar over de aardappelen en laat het smelten.

Snijd de bosuien in ringen en serveer de aardappelen onder een laagje cheddar, bosui en barbecuesaus. Enjoy!

BBQ Hasselback aardappel met cheddar | e-book Gruwelijk Grillen

Dit recept is met toestemming geplaatst.
E-book: Gruwelijk Grillen
Prijs: €8,95
Te bestellen via o.a. Bol.com & Etsy.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties