Haver- & pecancake met vanille-gember frosting
INGREDIËNTEN
Voor de frosting
-
Cashewnoten 225 gram
-
Kokosnectar 2 eetlepels
-
Kokosolie 3 eetlepels
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Gember 2 eetlepels, gepeld
-
Water 115 milliliter
-
Zout snufje
Voor de cake
-
Pecannoten 90 gram
-
Havervlokken 90 gram
-
Dadels 240 gram
Wat een plaatje, deze taart. En jij kunt hem ook zo maken. Bovendien smaakt deze taart ook nog super romig, terwijl er niet eens gebruik gemaakt wordt van room of andere dierlijke producten. Cashewnoten bevatten namelijk ook veel (gezonde!) vetten, waardoor de frosting lekker creamy is. Voor een slankere versie kun je de kokosolie weglaten, maar goed, als je toch snoept kun je net zo goed all the way gaan! Als je de taart veganistisch wilt houden maar geen kokosnectar kunt vinden, kun je ook agave- of ahornsiroop gebruiken voor deze taart van Emily.
Je maakt ongeveer 8 porties met dit recept – het zijn kleine stukjes, maar de taart is machtig! Emily gebruikte een ronde bakvorm van ongeveer 10 centimeter doorsnede, zodat je een mooi hoog taartje krijgt. Je kunt ook een grotere vorm gebruiken en de taart platter maken – the choice is yours!
Doe alle ingrediënten voor de frosting in de blender of keukenmachine en mix deze samen tot een gladde, yoghurt-achtige consistentie. De gember schil je van tevoren, omdat de schilletjes anders voor stukjes zorgen in de frosting. Bewaar de frosting een nacht afgedekt in de koelkast.
Pulseer de pecannoten en haver tot poeder (noten-haver-meel) in een blender of keukenmachine en voeg vervolgens de dadels hieraan toe. Het moet een enigszins stevig mengsel worden, zodat het niet uit elkaar valt als je het samendrukt.
Druk de helft van dit “deeg” in een bakvorm bekleed met bakpapier. Haal dit met bakpapier en al nu uit de vorm en bewaar het in de koelkast. Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg.
Haal, wanneer het deeg heeft gerust, het bakpapiertje er vanaf en plaats de ene helft op een bord. Smeer deze in met wat frosting en leg de andere helft hier op.
Versier de boven- en zijkanten van de cake met de frosting en garneer eventueel met wat nootjes.
Smullen maar!
INGREDIËNTEN
Voor de frosting
-
Cashewnoten 225 gram
-
Kokosnectar 2 eetlepels
-
Kokosolie 3 eetlepels
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Gember 2 eetlepels, gepeld
-
Water 115 milliliter
-
Zout snufje
Voor de cake
-
Pecannoten 90 gram
-
Havervlokken 90 gram
-
Dadels 240 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties