
INGREDIËNTEN
-
Havermout 35 gram
-
Amandelmelk 200 milliliter
-
Amandelschaafsel 2 eetlepels
-
Rood fruit 50 gram
-
Chiazaadjes 1 eetlepel
-
Goji bessen 1 eetlepel
Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.
Zelf houd ik van havermout met een vrij lobbige constistentie, maar dat is per persoon verschillend. Experimenteer zelf door iets meer of iets minder (amandel)melk toe te voegen, dan kom je vanzelf jouw favoriete dikte tegen. Bedenk dat chiazaden een deel van het vocht opzuigen, dus als je die weglaat wordt je havermout wateriger!
TIp: Zie deze post voor meer inspiratie voor het maken van havermout koekjes!
Bereidingswijze havermout
Verwarm de amandelmelk in een steelpan tot het bijna aan de kook is. Roer de havermout erdoor en laat een minuutje doorkoken.
Voeg de chiazaden en goji bessen en laat de havermout een paar minuten staan.
Voeg vervolgens het rode fruit toe. Ander fruit werkt overigens ook prima: probeer bijvoorbeeld eens banaan, stukjes appel, peer of ananas.
Doe de havermout in een kom en garneer met de geschaafde amandelen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Havermout 35 gram
-
Amandelmelk 200 milliliter
-
Amandelschaafsel 2 eetlepels
-
Rood fruit 50 gram
-
Chiazaadjes 1 eetlepel
-
Goji bessen 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties