logo
RECEPT

Havermout smoothie met Alpro haverdrink

310315114118Alpro1image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de topping

Elke ochtend hetzelfde bakje havermout gaat natuurlijk vervelen. Wist je dat je havermout ook heel goed aan je smoothie kunt toevoegen? Het zorgt ervoor dat je net wat langer een verzadigd gevoel behoudt, wat snacken in de ochtend voorkomt. En omdat het natuurlijk wel zo leuk is als de ingrediënten in je smoothie een beetje op elkaar afgestemd zijn, gebruik ik het liefst de haverdrink van Alpro voor dit ontbijtje. 

 

Wie geen dierlijke melk drinkt (zoals ik; we zijn de enige zoogdieren die dat na de zoogtijd nog doen. Lijkt me nogal onzin!) kan risico lopen op een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen, zoals calcium. Een van de redenen dat ik Alpro vaak verkies boven andere plantaardige drinks is dat Alpro die toevoegt. De haverdrink bevat bijvoorbeeld calcium, vitamine D, B2 en B12. En stiekem vind ik het juist wel lekker dat de meeste drinks enigszins zoet smaken, want laten we eerlijk zijn: ongezoete notendrinks smaken heel vaak gewoon naar karton. Niet verder vertellen!

 

Met dit recept maak je twee porties smoothie. Je kunt ook één portie bewaren in de koelkast of vriezer, en er een dag later van genieten.

Meng alle ingrediënten (behalve die voor de topping) in een blender. 

 

Maal tot je een gladde smoothie hebt.

 

Verdeel de cacao nibs en het kokosschaafsel over de smoothie. Drink smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties