‘Healthified’ kruidkoek met dadel, banaan en speltmeel

INGREDIËNTEN
Voor de kruidkoek
-
Speltmeel 200 gram
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Melk 200 milliliter (plantaardige)
-
Ei 1 stuk (of een 1/2 geprakte banaan)
-
Dadels 125 gram
-
Stroop 2 eetlepels (fruit)
-
Koekkruiden 2,5 eetlepels
-
Nootmuskaat 1/2 eetlepel
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Vanille extract 1 theelepel
Van die lekkere smeuïge ontbijtkoek, waar je hele dikke plakken van snijdt. En die besmeert met roomboter. Ik HOU ervan! Alleen zit reguliere kruidkoek wel aardig vol met suiker. Dat is niet heel erg, maar als je ‘m zelf bakt kunt je hem nét een tikje gezonder maken. Daarom word ik zo blij van de gezonde versie van de ontbijtkoek die Robin van Threegirlsonekitchen bakte. Door dadels, banaan en fruitstroop te gebruiken is deze ontbijtkoek nog steeds niet suikervrij (natuurlijke suikers zijn immers ook suikers), maar zitten er wel net iets meer vezels en voedingsstoffen in. Ideaal om naar binnen te werken als je nog even een paar uurtjes door moet trekken achter je nieuwe laptop (yay!) en energie nodig hebt om te kunnen focussen.
Let op: ook van ‘healthified’ baksels kun je dik worden. Schuif dus niet deze hele kruidkoek in één keer naar binnen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Plaats de dadels en melk in een keukenmachine of blender en pureer ze tot een pasta.
Kneed nu de pasta met de speltmeel, bakpoeder, ei (of een 1/2 geprakte banaan), fruitstroop, nootmuskaat, kaneel, koekkruiden, vanille en een snufje zout. Het deeg is heel plakkerig om dit een beetje tegen te gaan kun je het beste je handen onder koud water houden voor je begint met kneden.
Plaats het deeg in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm.
Bak de kruidkoek 35 minuten in de oven.
En smullen maar!
INGREDIËNTEN
Voor de kruidkoek
-
Speltmeel 200 gram
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Melk 200 milliliter (plantaardige)
-
Ei 1 stuk (of een 1/2 geprakte banaan)
-
Dadels 125 gram
-
Stroop 2 eetlepels (fruit)
-
Koekkruiden 2,5 eetlepels
-
Nootmuskaat 1/2 eetlepel
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Vanille extract 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties