logo
RECEPT

Healthy banaanpannenkoekjes taart met saus van pindakaas

180515224724pannenkoekimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus
Ter garnering

Je maakt het beslag voor deze pannenkoekjes van niets anders dan ei, banaan (zo rijp mogelijk!) en een snufje zout. Prak de bananen lekker fijn met een vork. Je kunt ze de bananen en eieren ook mengen met een staafmixer, maar aangezien ik die ik mijn New Yorkse keuken niet heb zat er niets anders op dan een praksessie. Zoals je ziet werkt dat prima!

Met dit recept maak je twee porties, die voldoende zijn als ontbijt voor twee personen.

Bereidingswijze banaanpannenkoekjes

Prak de bananen fijn met een vork en voeg de eieren toe. Meng tot je een beslag hebt zonder al te grote klontjes en voeg een snufje zout toe.

Verhit een theelepel olijf- of kokosolie in een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag). Schep met een grote lepel de helft van het beslag in de pan. Je kunt zelf kiezen of je daar één grote pannenkoek van maakt of een paar kleintjes; ik ga meestal voor drie kleintjes omdat die makkelijker heel blijven. Bak tot ze verkleuren, en keer om.

Herhaal de voorgaande stap voor de overige helft van het beslag.

Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje door goed te roeren.

Serveer de pannenkoekjes door ze op elkaar te stapelen, en giet alle saus erover. Garneer indien gewenst met fijngehakte nootjes en stukjes chocola – of ga voor vers fruit als gezondere optie.

Enjoy!

pannenkoek, banaan, ei, pindakaas, saus, ontbijt, foodness, new york, claartje, gezond, ontbijtje, pannenkoek, taart

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties