logo
RECEPT

Healthy breakfast: frittata met bacon, tomaten en basilicum

080714172315R101Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het is belangrijk dat je je ontbijt een beetje varieert. Vandaag gaan we daarom ook een keertje voor een frittata. Een omelet dus. Je kunt met frittata’s ook weer eindeloos variëren, eerder plaatsten we bijvoorbeeld een recept van een frittata met champignons en courgette. Dit recept van Cherry on my Sundae is goed voor een ontbijt voor 2 personen, maar als je heel veel trek hebt kun je hem ook prima alleen oppeuzelen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Zet een ovenbestendige koekenpan op het vuur en verhit deze. Bak daarin de bacon totdat het knapperig is, ongeveer 5 minuten. Haal de bacon met een schuimspaan uit de pan. Bewaar 2 eetlepels vet, de rest kun je weggooien.

 

Doe de knoflook en sjalot in de koekenpan waarin nog 2 eetlepels vet van de bacon zit en bak totdat ze zacht zijn, ongeveer een halve minuut. Doe de cherrytomaatjes er bij en bak die 2-3 minuten mee.

 

Doe de bacon terug in de pan en doe daar de losgeklopte eieren, basilicum en geraspte kaas bij. Breng op smaak met zout en peper (pas op met het zout, bacon is ook zout!) en roer door om alle ingrediënten te verdelen.

 

Zet het vuur middelhoog en bak totdat de zijkanten gaar zijn en de eieren half zijn gegaard, dit duurt ongeveer 4 minuten.

 

Zet de frittata nog ongeveer 5 minuten in de oven totdat de eieren volledig gaar zijn.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties