logo
RECEPT

Healthy Breakfast: jar van appel, bessen en yoghurt

130514145214R74Image.jpg
INGREDIËNTEN

Onze Leonie schreef eerder in een blogpost al over de ‘in-a-jar’ trend. Voedsel in een potje stoppen is hip! En terecht, want het staat niet alleen heel vrolijk; het is ook nog eens heel handig! Hoe vaak is het plastic kwarkbakje van de buurtsuper, met zo’n aluminiumfolietje als deksel, nog net niet in onze tas geëxplodeerd? Dat kan slimmer! Door je ontbijt, lunch of smoothie in een potje mee te nemen trek je veel bekijks, én houd je je tas schoon.

 

Deepa van One Small Pot doet mee met de hype om alles in een potje te stoppen. Dit ‘ontbijt in een potje’ is heel geschikt voor dagen waarop je van te voren weet dat het haasten wordt, je kunt hem namelijk ’s avonds al klaarmaken en in de koelkast bewaren. ’s Ochtends hoef je alleen nog je breakfast jar in je tas gooien met een lepel, zodat je in de trein of op kantoor kunt ontbijten, mocht je er thuis geen tijd voor hebben. In plaats van bramen kun je natuurlijk ook andere bessen kiezen, zoals frambozen of blauwe bessen, of een mix van verschillende soorten! In het recept wordt honing gebruikt,  maar voor een veganistische variant kun je gebruik maken van agavesiroop, of andere stropen.

 

De hoeveelheid ingrediënten is goed voor ongeveer twee potjes, afhankelijk van de grootte.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Verspreid de zonnebloempitjes over een bakplaat en rooster deze 7 – 10 minuutjes in de oven. Voeg de laatste twee minuten de kokossnippers toe, zodat deze lichtjes bruin kleuren. Doe beiden in een kom en voeg hier een kwart theelepel kaneel aan toe.

 

Verhit in een steelpannetje de kokosolie. Voeg hier de appels aan toe en verhit deze 5 minuutjes. Doe daarbij de bramen, honing, halve theelepel kaneel en de merg uit het vanillestokje. Roer dit goed door en laat het met een deksel op de pan rustig pruttelen, 5 – 7 minuten of totdat de appels zacht zijn. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

 

Schep onderin de glazen pot een laagje van het vruchtenmengsel. Maak vervolgens laagjes, door yoghurt en vruchtenmengsel om en om in de pot te scheppen. Sprenkel de geroosterde pitjes en kokos als laatste eroverheen.

 

Eet smakelijk!  

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties