logo
280415125207brownieimageopt.jpg
INGREDIËNTEN

Brownies, die zijn eigenljik nooit echt gezond. Wij proberen het weleens, in dit recept met courgette als geheim ingrediënt, of in dit recept met zoete aardappel. Probleem blijft dan wel dat je een hele brownie bakt, die om de een of andere reden altijd volledig op gaat. Herken je dat probleem? Dan is dit recept van Ilovehealth een slimmere optie. Brownie balletjes kun je namelijk heel goed invriezen, zodat je ze heel goed kunt opdelen in porties. Je maakt met dit recept 8-10 brownie ballen. Je kunt ze meteen invriezen nadat je ze gemaakt hebt, met uitzondering van de portie die je direct wil verorberen, uiteraard. Of eet ze gewoon allemaal meteen, met een paar vriend(inn)en – dat is altijd de beste optie.

Laat de ontpitte dadels even weken in heet water. Dep goed droog, met een schone theedoek of met wat keukenpapier.

 

Maal de dadels tot een puree met een staafmixer of gebruik een keukenmachine. Voeg vervolgens de noten, kokosolie, cacaopoeder, cacao nibs, vanillepoeder en een snufje zout toe. Let op: maal dit niet té fijn. Het is lekker als er nog stukjes noot en cacao nibs in zitten, voor de crunch van je balletjes.

 

Rol met je handen (eerst even wassen, als je dat nog niet gedaan had) voorzichtig balletjes van het mengsel. Draai ze rond in je handpalmen en druk dan goed aan, zodat de balletjes niet uit elkaar vallen.

 

Strooi wat cacao nibs op een bordje en rol de ballen er zachtjes door zodat de buitenkant bedekt wordt met cacao nibs. 

 

Ze mogen nu een half uurtje opstijven in de koelkast.

 

Smullen maar!

 

Tip: je kunt ze ook rollen door een beetje kokosrasp, of kokosrasp én cacao nibs. Of stukjes noot. Of hele kleine stukjes pure chocola.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties