INGREDIËNTEN
-
Dadels 250 gram, ontpit
-
Zonnebloemolie 200 milliliter
-
Eieren 2 stuks
-
Amandelmeel 75 gram
-
Cacaopoeder 75 gram (rauw)
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Courgette 100 gram, geraspt
-
Walnoten 75 gram
-
Kokosschaafsel 2-3 eetlepels (optioneel)
-
Rauwe chocolade 50 gram (suikervrij) (optioneel)
Hmm, gezonde brownies. Het recept is van Ianna van Beginspiration. Er zit een heel bijzonder ingrediënt in… Je verwacht het niet, maar het is een groente: courgette! De brownies zijn bovendien lactosevrij en glutenvrij. Gaat dat proberen!
Nodig voor deze brownies
Dadels 250 gram, zonder pit
Zonnebloemolie, 200 milliliter
Eieren, 2 stuks
Amandelmeel, 75 gram
Cacaopoeder, 75 gram (evt. rauw)
Bakpoeder, 2 theelepels
Courgette, 100 gram (geraspt)
Walnoten, 75 gram
Kokosschaafsel, 2-3 eetlepels (optioneel)
Optioneel:
Pure chocolade 50 gram (evt. rauw en/of suikervrij)
Bereidingswijze gezonde courgette brownies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de dadels in een bak water en zet ze ongeveer 20 minuten in de week (langer mag ook).
- Rasp vervolgens de courgette en zet opzij.
- Meng de dadels, zonnebloemolie en eieren in een blender of keukenmachine.
- Voeg daar vervolgens het amandelmeel, cacao, bakpoeder en een snuf zeezout aan toe. Pulseer totdat het goed gemengd is.
- Roer ten slotte de courgette en walnoten erdoor, pulseer een aantal keer met de keukenmachine maar hak de walnoten niet te fijn.
- Stort het mengsel in een (ingevet) bakblik en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownie daarna ongeveer 10 minuten afkoelen in de oven en haal ‘m er daarna uit. Laat verder afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocoladereep ‘Au bain-marie’. Doe een laagje water in een pan en hang daarboven een hittebestendige kom. Zet de pan op het gasfornuis en doe de chocolade in de kom. Laat de stoom dat van het water afkomt de chocolade smelten.
- Garneer de courgette brownies met de gesmolten chocolade en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Nog meer bakrecepten met chocola bekijken? Probeer ook eens deze Espresso Chocolate Chip Cookies. Of wat dacht je van Vegan chocofudge?
INGREDIËNTEN
-
Dadels 250 gram, ontpit
-
Zonnebloemolie 200 milliliter
-
Eieren 2 stuks
-
Amandelmeel 75 gram
-
Cacaopoeder 75 gram (rauw)
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Courgette 100 gram, geraspt
-
Walnoten 75 gram
-
Kokosschaafsel 2-3 eetlepels (optioneel)
-
Rauwe chocolade 50 gram (suikervrij) (optioneel)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties