logo
RECEPT

Healthy burger van bloemkool en broccoli

310815171026burgerimage.jpg
INGREDIËNTEN
Om te serveren

Gezonde burgers maken is makkelijker dan je denkt. Men neme: rauwe groenten, die liefst niet al teveel vocht afscheiden bij verhitting. Maal ze fijn tot een kruim. Voeg een ei toe. Bak in een koekenpan met goed anti-aanbaklaag. Klaar!

 

Volgens die werkwijze maakte ik deze bloemkool-en-broccoli-burgers, en ik vond ze zelf bijzónder goed gelukt. Eet met een fikse dot ketchup, en kies zelf of je ze met of zonder broodje serveert. Voor een volledig koolhydraatarme maaltijd grill je twee portobello’s en gebruik je die als broodje: dan heb je een hamburger die voor 99% uit groenten bestaat (op het ei na). Met dit recept maakt je twee burgers.

 

healthy, burger, foodness, broccoli, groente, groenten, slank, gezond

Maal de bloemkool en broccoli fijn tot je een kruim hebt. Dit kan in een keukenmachine of met een staafmixer, maar ik gebruik tegenwoordig mijn Extreme Power Blender van Solis om groenten fijn te malen. Blijf malen tot je een fijnkorrelig mengsel hebt.

 

Meng het bloemkool-broccolimeel met de eieren en een flinke snuf zout en peper.

 

Maak met je handen twee of vier burgers van het mengsel. Hoe groter je de burgers maakt, hoe groter de kans dat ze uit elkaar vallen. Wil je op safe spelen, maak dan dus liever vier kleinere burgers.

 

Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Bak één burger per keer, ongeveer 3 minuten per zijde. Druk ze een beetje plat met je spatel. Ze zullen niet zo heel erg verkleuren, maar als ze er stevig uit beginnen te zien is het ei gestold en is je burger klaar. Draai je burger dan voorzichtig om (ze hebben sterk de neiging op uit elkaar te vallen; duw ze in dat geval gewoon weer aan tot het weer één geheel is!) en bak nog 3 minuten aan de andere kant.

 

Herhaal bij alle burgers.

 

Serveer met een broodje; kies zelf of dat een gewoon broodje, spelt- of glutenvrij broodje is, of kies bijvoorbeeld voor een gegrilde portobello als broodje. Beetje sla erbij, fikse dot ketchup, en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties