logo
RECEPT

Healthy hamburger met zelfgemaakt brood

150514120851R73Image.jpg
INGREDIËNTEN

Nog meer hamburgers vandaag, na de tofuburger van gisteren. Want een hamburger hoeft lang niet altijd ongezond te zijn, zo bewijst ook Claudia van Hungry For Healthy Food met dit recept. Je maakt alles zelf, waardoor je precies weet wat je eet. Het kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat!

 

De hoeveelheid van de ingrediënten voor de burger is gebaseerd op een gerecht voor twee personen. Je maakt er zelf brood bij, en met deze hoeveelheden maak je ongeveer 7 broodjes. Je houdt dus 4 of 5 broodjes over, maar die kun je gewoon bewaren of invriezen en later opeten. Vind je alleen een broodje hamburger een beetje karig? Serveer dit broodje met deze heerlijke salade!

Maak het broodje
Doe
alle droge ingrediënten – op de sesamzaadjes na – die voor het broodje bestemd zijn in een mengkom en meng goed door elkaar.

 

Doe in een andere mengkom alle natte ingrediënten voor het broodje en meng goed door elkaar.

 

Doe vervolgens de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng met een mixer of met je handen totdat je een stevig deeg hebt.

 

Bedek de schaal met een theedoek en laat het voor minstens 15 minuten staan.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Maak kleine deegballen – ongeveer 7 stuks – en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi voordat ze de oven in gaan de sesamzaadjes over de bolletjes deeg.

 

Bak ongeveer 20 minuten totdat ze lichtbruin zijn.

 

 

Maak de burger

Doe alle ingrediënten voor de burger in een mengkom en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in tweeën en maak hier twee burgers van. Tip: kneed met natte handen, dit maakt het makkelijker om het vlees te kneden.

 

Bak vervolgens de burgers in een koekenpan zoals je het zelf lekker vindt. Snijd het broodje door en leg de burger hierop.

 

Serveer met een topping die jij zelf lekker vindt, bijvoorbeeld: Sla, tomaat, uien en/of saus.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram