logo
RECEPT

Healthy pannenkoekjes van havermout en Hüttenkäse als ontbijt

040414115833pannenkoekimage.jpg
INGREDIËNTEN

Havermout blijft een onverminderd populair bestanddeel van het ontbijt in foodie-land. Maar altijd dezelfde havermoutpap gaat vervelen. Probeer daarom deze havermoutpannenkoekjes eens! Je maakt ze met havermout en Hüttenkäse, plus een ei. Dit recept gaat uit van een portie voor 1 persoon, maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk makkelijk verdubbelen.

 

Let op als je coeliakie hebt: havermout is niet altijd volledig glutenvrij, omdat het vaak verwerkt wordt in fabrieken waar ook granen verwerkt worden die wel gluten bevatten. Vermaal voor de zekerheid zelf havervlokken (dat is in principe altijd glutenvrij) tot havermout, bijvoorbeeld met een keukenmachine of staafmixer.

 

Liever toekijken dan een recept lezen? In onderstaande video, opgenomen in kookstudio Smaak in Amsterdam, doet Claartje voor hoe je deze pannenkoek bakt. Een héél belangrijk onderdeel: het gooien met je pannenkoek. Wie durft?

 

 

Meng alle ingrediënten met een staafmixer door elkaar, tot je een glad beslag hebt.

 

Verwarm een halve theelepel kokosolie of olijfolie in een koekenpan en giet het beslag erin. Bak tot de onderkant gaar is (ongeveer 3 minuten – aan de bovenkant is het beslag dan gestold) en keer hem om. Bak nog 2/3 minuten aan de andere kant et voilà!

 

Tip: In plaats van een grote pannenkoek kun je natuurlijk ook twee kleinere pannenkoekjes bakken. 

 

Serveer met vers fruit, kokosschaafsel of honing.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
Fout: Het gebruikersnaamveld is leeg.