
INGREDIËNTEN
Voor de korst
-
-
-
Eieren 2 stuks
-
Volkorenmeel 60 gram
-
-
-
-
-
Edelgistvlokken 1 eetlepel
Voor de topping
-
Tomatensaus 3 eetlepels
-
Geraspte kaas handje
Waarschijnlijk dacht je, toen je de titel last, dat dit recept no way gezond kon zijn. Geloof ons, dit recept ís gezond. We maken de bagels namelijk van ons geheime wapen, een ingrediënt die klaarblijkelijk overal kan worden ingezet.
Voor dit recept van Cookies to Kale gebruiken we bloemkool voor de korst van de bagels. Doe je mee? Oja, dit is voor 2-3 personen. Reken maar op 2, want als je eenmaal bent begonnen met eten kun je niet meer stoppen! De topping kun je naar eigen wens aanpassen.
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
Breek de bloemkool in roosjes en plet tot ze een rijst-achtige structuur krijgen.
Dep de bloemkool droog met keukenpapier en doe in een mengkom samen met de ingrediënten voor de korst.
Het originele recept gebruikt een donutvorm, als je deze niet hebt kun je het deeg ook zelf in de vorm van een donut duwen. Zorg ervoor dat je de donutvorm invet of de bakplaat bekleedt met bakpapier.
Bak de donuts voor ongeveer 30 minuten, de randen zijn al een beetje bruin.
Haal uit de oven en leg je favoriete topping erop.
Doe terug in de oven voor 5-10 minuten.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de korst
-
-
-
Eieren 2 stuks
-
Volkorenmeel 60 gram
-
-
-
-
-
Edelgistvlokken 1 eetlepel
Voor de topping
-
Tomatensaus 3 eetlepels
-
Geraspte kaas handje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties