logo
RECEPT

Healthy salade met knalgele kerriebloemkool

200815102744bloemkoolimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Vandaag is geel! Eén van de makkelijkste manier om gezond en gevarieerd te eten is door te zorgen dat je bord er altijd kleurrijk uitziet. Niet door er M&M’s in alle kleuren van de regenboog op te leggen, maar door vooral groenten, fruit en specerijen in allerlei variaties te gebruiken. Een hippe specerij is op dit moment kurkuma, ook wel geelwortel of koenjit genoemd. Het schijnt te beschermen tegen van alles en nog wat, van hart- en vaatziekten en diabetes tot kanker, Alzheimer en Parkinson. Of je dat 100% waterdichte claims zijn durf ik te betwijfelen, maar evident is wel dat het stofje curcumine dat in kurkuma zit de interesse van de wetenschap heeft gewekt.

Los daarvan: kurkuma is bijzonder lekker in combinatie met bijvoorbeeld bloemkool én het geeft een prachtige knalgele kleur aan je gerechten. Zo wordt deze eenpersoons lunchsalade met recht een feestje op je bord.

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.

Bak de bloemkool aan in een beetje kokosolie. Voeg het kerriepoeder toe en doe er een scheutje water bij in de koekenpan of wok. Bak nog een minuut of vijf en voeg opnieuw een scheutje water toe indien nodig. Ik weet niet hoe deze techniek heet, maar het zorgt ervoor dat je een groente zoals bloemkool in 7-8 minuten beetgaar bakt/stoomt.

Kook het ei in 7 minuten hard in een steelpannetje met een laagje kokend water.

Verdeel de sla, bloemkool en avocado over een bord.

Knijp de citroen uit boven de salade als dressing. Verdeel er indien gewenst ook nog een scheutje olijfolie over.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties