logo
RECEPT

Healthy salade van geroosterde aardappels met zalm en groene asperges

210514144651R77Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze healthy salade van One Equals Two bevat groene asperges. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een hoofdgerecht voor 4 personen of een lunch voor 6 personen.

 

Wist je dat groene asperges meer vitaminen en mineralen bevatten dan de witte soort? De voedingsstoffen van asperges zijn goed tegen onder andere reuma, jicht, vermoeidheid. Ze stimuleren de lever en de nieren en zijn bovendien bloedzuiverend.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Zorg dat je eerst de aardappels in de oven grilt, dit doe je volgens Claartje's aardappelsnack recept. Snijd ze in plakjes en besprenkel met olijfolie. Rooster 20-30 minuten (dat is korter dan in het recept voor de aardappelsnack, omdat je de plakjes nu los van elkaar snijdt; dan zijn ze sneller gaar).

 

Snijd de houtige onderkant (1 a 2 centimeter) van de asperges af, was ze en dep ze droog. Leg ze op een kleine met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster de laatste 10 – 15 minuten van de roostertijd van de aardappels mee.

 

Kook ondertussen de eieren tot gewenste hardheid. Ze zijn het lekkerst als ze niet helemaal zijn doorgekookt maar evengoed een stevig eigeel hebben; dat duurt 4-6 minuten. Zodra ze zijn gekookt pel je ze en snijd je ze in partjes.

 

Maak in de tussentijd de dressing door mayonaise, zure room, appelazijn, mierikswortelcrème en een eetlepel dille te mengen. Zorg dat het een homogene substantie wordt, gebruik het liefst een blender of keukenmachine. Je kunt voor de dressing mayonaise uit een pot gebruiken, maar het lekkerste is zelfgemaakte mayonaise.

 

Zodra de aardappels en asperges klaar zijn verdeel je deze over de borden. Leg hierop de zalmsnippers, ei en olijven. Strooi de lente-ui en dille over de salade en besprenkel met de dressing.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties