Healthy snack: brosse appel-kaneel havermoutkoekjes met speltmeel

Middagdipje? Deze heerlijke appel-kaneel havermoutkoekjes helpen je door die dip heen, zodat je die candybar of cup à soup kunt laten staan. Extra fijn: er zitten geen toegevoegde suikers in dit recept!
Het appel-kaneel koekje is een flashback naar de overheerlijke appeltaart dat je oma vroeger bakte, alleen dan een tikje gezonder én makkelijker te vervoeren naar je werk of school.
Tip: voor een volledig veganistisch recept vervang je de honing door bijvoorbeeld stevia of agavesiroop.
Meer bakken met havermout? Probeer ook deze Pindakaas-appel-havermoutkoekjes!
Nodig voor de koekjes
(voor 6-8 stuks)
Havermout, 100 gram
Speltmeel, 2 eetlepels
Appel, 1 stuk
Bakpoeder, 1/2 theelepel
Ei, 1 stuks
Honing, 1 tot 2 eetlepels
Kaneelpoeder, 2 theelepels
Rozijnen, een handje (optioneel)
Bereidingswijze voor havermoutkoekjes met appel
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Snijd de appels in stukjes en bestrooi de appelstukjes met een theelepel kaneel.
- Gebruik een aparte kom om de havermout, het speltmeel, het ei, de bakpoeder, de rest van de kaneel, en de honing te mixen. Voeg de rozijnen of krenten als je die erbij wilt als laatste en mix dit met een spatel erdoorheen.
- Vorm de koeken en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plaats de bakplaat laag in de oven en bak de appel havermoutkoeken voor 20 minuten.
Deze havermout appel koeken zijn niet al te stevig, maar wel heel erg lekker!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de koeken

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Wat ziet dit er heerlijk uit en zo simpel om te maken, ga ik ook zeker doen!
Alleen vroeg ik me af hoevvel koeken kun je met deze hoeveelheid ongeveer maken??
Groetjes,
Rianne
Hoi Rianne – goeie vraag! Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe groot je de koekjes maakt. Ik maakte ze zelf niet al te groot (te grote koekjes vallen sneller uit elkaar) en dan krijg je ongeveer 10 koekjes. Succeeees 🙂
hi! kanje hier ook een cake van maken?
Hoi Jettie!
Oei, dat vind ik een lastige vraag. In principe kan dat, maar ik zou de verhoudingen wel iets aanpassen. Cake is vaak het lekkerst als het luchtig en wat vochtiger is, dus ik zou in ieder geval 2 theelepels bakpoeder (ipv 1/2) en een extra ei toevoegen. Ook zou ik als ik jou was de havermout eerst heel fijn malen met een staafmixer, tot je havermeel krijgt. Dat is qua structuur passender voor een cake, denk ik.
Misschien ga ik het zelf ook proberen, haha! Succes 🙂
Ze liggen nu in de oven. Heb de dubbele hoeveelheid gemaakt (met 1 appel), wat griekse yoghurt toegevoegd en granberrymix met noten ipv rozijnen gebruikt. En het ruikt hier lekker in de keuken nu!
Krijg er trek van & heb net gegeten 😉 Wat een leuk recept lijkt me dit!
Haha, dat is goed om te horen Charlotte 😉
Mocht je ze maken, laat me dan vooral weten wat je ervan vindt!
Liefs Claartje
ik heb geen speltmeel in huis en wil nu bakken :D, kan het door iets anders gezonds vervangen worden?
Haha, gewoon bloem werkt net zo goed! Heb je dat wel in huis? 😉
Bak ze!
– Claartje
Hoeveel calorieën zitten er in per koekje?
Hoeveel calorieën zitten er in per koekje
Hi! Sorry maar er staat “Tip: voor een volledig veganistisch recept vervang je de honing door bijvoorbeeld stevia of agavesiroop.” Maar het ei is ook niet veganistisch.. ik gok dat je het ei kan vervangen door bakpoeder (1tl) te gebruiken..
Hallo, ik volgde het recept letterlijk op maar de koekjes zijn niet te vormen, het blijft niet aan elkaar kleven. Suggesties om dot op te lossen ? Ajb?
Hi Sarah, het zou te maken kunnen hebben met de grootte van het ei dat je gebruikt hebt. Als het deeg echt niet blijft plakken, ook niet een heel klein beetje, zou je een extra ei toe kunnen voegen aan het beslag! Succes 🙂