logo
RECEPT

Healthy snack: Macadamia-cranberry balletjes

040814174726R113Image.jpg
INGREDIËNTEN

Oh, oh, oh, wat houden wij van snacken. Liefst nog wel een beetje gezond, uiteraard. We hebben het ultieme recept gevonden voor de lekkerste tussendoortjes. Of ze net zo lekker zijn als de dadelballetjes van Claartje moet je zelf maar bepalen, maar het is in ieder geval erg lekker!

 

Niet voor niets behoren de macademia-cranberry balletjes van Rosanna's Kitchen nu ook tot onze favorieten. Je kunt met de hoeveelheid van deze ingrediënten ongeveer 12 balletjes maken, afhankelijk van de grootte. Evengoed veel te weinig, als je het ons vraagt!

Doe de cranberry's en macadamia in de keukenmachine en maal ze fijn. Goed fijn hakken met een scherp mes kan ook.

 

Doe vervolgens de havermout erbij en laat de keukenmachine aan staan en maal alles fijn totdat het mengsel een bloem-achtige structuur heeft. Ook dit kun je eventueel met een scherp mes doen (hakken, hakken, hakken!) alleen worden je balletjes dan iets grover van structuur.

 

Voeg tijdens het malen het lijnzaad er beetje bij beetje bij. 

 

Smelt de kokosolie totdat het vloeibaar is. Doe dit vervolgens langzaam door het mengsel heen.

 

Nu kun je ervoor kiezen om 2 eetlepels ahornsiroop, een theelepel vanillepoeder of een theelepel cacaopoeder toe te voegen. Wij vinden dit niet per se nodig, maar als je het lekker vindt, moet je het zeker niet laten.

 

Zodra de ingrediënten zich als een grote bal in je keukenmachine hebben samen gekleefd kun je de mix eruit halen.

 

Haal van de grote bal steeds een klein beetje mengsel om dit tot een klein balletje te rollen. Je kunt ervoor kiezen om ter garnering, de balletjes nog even door kokosrasp te rollen. Dit maakt de balletjes extra feestelijk.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties