logo
RECEPT

Healthy zomersnack: ijs van kiwi en chocolade

Healthy zomersnack: ijs van kiwi en chocolade
INGREDIËNTEN

Pff, warm he? Vind je het in deze hitte lastig om te sporten (net als ik) dan helpt het soms om jezelf een verfrissende snack in het vooruitzicht te stellen. Als beloning! Ik maakte ‘ijsjes’ van kiwi, met een laagje chocolade eromheen. Dat is dus gewoon een portie fruit, maar dan in een spannend jasje gegoten zodat het een ware traktatie wordt. Want dat hebben we wel verdiend na een workout in de zomer, toch? 😉

Overigens ontdekte ik onlangs dat er twee soorten kiwi’s bestaan: groene en gele. Voor deze ijsjes heb ik de gele kiwi gebruikt (de officiële naam is Zespri SunGold kiwi), omdat die nog iets zoeter zijn en dus extra lekker in dit ijsje. Bovendien zit kiwi propvol voedingsstoffen zoals vitamine C, dus dit ijsje is met recht een gezond verwenmomentje voor jezelf!

Voor deze ijsjes gebruikte ik siliconen vormpjes die speciaal zijn gemaakt voor ijsjes, zodat je er ook een houten stokje in kunt steken. Even zoeken op Bol.com geeft al snel een aantal resultaten!

Healthy zomersnack: ijs van kiwi en chocolade

Ingrediënten zomersnack ‘ijs’ van kiwi

(voor 3 stuks)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze zomersnack

Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor breek je de pure chocola in stukken in een metalen kom. Deze kom zet je op een pan met kokend water, zodat de stoom van het kokende water de metalen kom verwarmt.

Schil intussen de kiwi. Snijd de kontjes eraf (en eet ze direct op – eet smakelijk!) en snijd de kiwi in drie dikke plakken.

Prop een kiwi plakje in elke ijsjesvorm. Steek de stokjes goed diep in het midden van de kiwi, zodat ze stevig vast zitten.

Schenk de gesmolten chocolade over de ijsvormpjes, over de kiwi. Verdeel de chocolade goed, bijvoorbeeld door het een beetje uit te smeren met een lepel. Zelf druk ik altijd even op de kiwi zodat er niet al teveel chocola aan de onderkant in de vorm blijft zitten, maar alle chocola zich ook netjes verdeelt over de zijkanten.

Zet de ijsjes in de vriezer, minimaal twee uur.

Tip: haal de kiwi ijsjes 10 minuten voor je gaat eten vast uit de vriezer, dan is de chocola iéts minder hard bevroren!

Healthy zomersnack: ijs van kiwi en chocolade

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties