logo
RECEPT

Hoe kook je een maiskolf? (Lekker met bacon & kaas!)

Hoe kook je een maiskolf? (Lekker met bacon & kaas!)
INGREDIËNTEN

Heb je nog nooit een maiskolf gekookt? Geen paniek! Het is niet ingewikkelder dan het koken van andere soorten groenten. Zorg ten eerste dat je een pan hebt die groot genoeg is om de maiskolven in te doen. Zet de pan op het vuur met een flinke laag water erin: de maiskolven moeten straks onder water staan! Vervolgens maak je de maiskolven schoon door de grote groene of gele bladeren eraf te trekken. Als ze stug zijn kun je ook een schaar gebruiken! Ook de haren die nog op de maiskolf kunnen zitten trek je eraf: het is niet lekker om die tussen je tanden te hebben zitten. Nu doe je de maiskolven in de pan en kook je ze gaar. Kijk voor de exacte kooktijd hieronder in het recept. Succes!Hoe kook je een maiskolf? (Lekker met bacon & kaas!)

Bereidingswijze maiskolf

Bak de bacon in 5 – 10 minuten uit in een droge koekenpan tot die knapperig is. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Wanneer de bacon droog en knapperig is kun je hem met je vingers verkruimelen tot een ‘bacon kruim’.

Maak de maiskolven schoon door de bladeren te verwijderen en eventuele overtollige draden weg te knippen.

Doe de maiskolven in een ruime pan met heet water. Hoe lang de mais moet koken hangt af van de grootte van de kolf: Voor een kleine kolf met lichtgele korrels reken je 10 minuten kooktijd, voor een grote kolf met lichtgele maiskorrels reken je 15 minuten, voor een hele grote maiskolf met donkergele korrels reken je 20 minuten.

Laat de maiskolven na het koken iets afkoelen.

Besmeer elke maiskolf met een eetlepel roomkaas.

Verdeel de bacon en geraspte kaas over de maiskolven. Serveer direct, eventueel met nog wat verse peterselie erover.

Eet smakelijk!

Hoe kook je een maiskolf? (Lekker met bacon & kaas!)

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties