Je kunt voor dit recept kant en klare pizzabodems kopen in de supermarkt, maar leuker (en lekkerder!) is om zelf een verse pizzabodem te maken. Reken wel een uurtje extra omdat het pizzadeeg moet rijzen. Kijk hier voor het recept – ook voor een glutenvrije variant. In plaats van parmaham kun je ook een andere zoute ham gebruiken, zoals prosciutto.
Tip: in de Foodness webshop vind je ook kant-en-klare glutenvrije pizzabodems.
Verdeel het pizzadeeg in tweeën en spreid uit tot twee pizza’s van de gewenste dikte. Hoe dunner, hoe lekkerder!
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel het over de pizzabodems. Schik de plakjes parmaham of prosciutto erover en de helft van de blaadjes verse basilicum.
Bak de pizza’s in een zo heet mogelijke oven (250 graden Celcius of heter) in 15-20 minuten gaar. Een pizzasteen geeft nog lekkerder resultaat, die moet je al van tevoren verhitten in de oven en bakt de pizzakorst nog krokanter.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Pizzadeeg 1 portie (voor 2 kleine pizza's)
-
Mozzarella 2 bollen (liefst buffelmozzarella)
-
Parmaham 80 gram
-
Rucola 50 gram
-
Basilicum handje
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties