logo
RECEPT

IJs als ontbijt

210914111506ijsimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor het ijs
Ter garnering

IJs als ontbijt – maar dan gezond. Hoe briljant is dat? Ik moet toegeven dat dit idee niet van mij komt, maar van vriendinnetje Alana die dit 's ochtends maakt voor ze de hele dag op inkoop gaat voor haar webwinkel BOHOamsterdam. (Pas op: niet gaan kijken, want je wil direct alles hebben.) 

 

Omdat ik eigenlijk vind dat elke maaltijd een portie groente moet bevatten, al dan niet verstopt, deed ik 75 gram bloemkool door mijn ijs. En nee, daar proef je dus helemaal niets van. Ik heb standaard mijn vriezer vol liggen met groente en fruit: op dit moment ligt er een zak met bloemkoolroosjes en broccoliroosjes, plus drie doosjes met rood fruit. Die kan ik dus heel makkelijk in kleine porties toevoegen aan mijn ontbijt, lunch of avondeten.

Meng alle ingrediënten, behalve het kokosschaafsel en de pistachenoten, in een keukenmachine. Pulseer tot het eruit ziet als een dikke milkshake. Wie geen keukenmachine heeft, maar wel een staafmixer, moet wellicht iets meer yoghurt toevoegen omdat een staafmixer meer vocht nodig heeft.

 

Garneer met de pistachenoten en het kokosschaafsel.

 

Eet direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties