logo
RECEPT

Lekker ijskoffie recept: Cloud coffee met speculoos

Ijskoffie
INGREDIËNTEN
Voor 2 glazen ijskoffie

Op een zomerse dag onmisbaar: een lekkere ijskoffie! Koffie liefhebbers zullen in eerste instantie gruwelen van de oploskoffie die hier in de ingrediëntenlijst staat. Snap ik, maar oploskoffie is nodig om het schuim te maken dat deze cloud coffee zo speciaal maakt.

Voor het ijskoffie gedeelte van het recept gebruikte ik de lungo extra forte van De Koffiejongens. Lekker sterk: precies wat deze ijskoffie nodig heeft! Corné en Walter, oprichters van De Koffiejongens, kwamen een keer zonder koffie te zitten. Iets wat natuurlijk niemand kan gebruiken, dus zorgden ze er persoonlijk voor dat echte koffie addicts zoals zijzelf nooit meer zonder koffie komen te zitten.

Op hun site vertellen De Koffiejongens dat ze ons leven zo aangenaam mogelijk willen maken. Zo kies je eenmalig de koffiecups en het abonnement dat bij je past. Vervolgens bezorgen ze elke X weken (jij bepaalt hoe vaak) verse koffie aan huis, gewoon, via de brievenbus. Je kan kiezen uit drie soorten koffiecups; lungo, ristretto en espresso. Alle bonen gaan eerst door een strenge selectie, worden erna natuurlijk gebrand en gelijk daarna luchtdicht en helemaal vers verpakt. Verder geldt: hoe meer koffie je drinkt, hoe goedkoper je abonnement. Ook betaal je nooit verzendkosten. Handig!

Benodigd voor 2 glazen ijskoffie

3 eetlepels oploskoffie
3 eetlepels heet water
3 eetlepels suiker
2 kopjes koffie (lungo extra forte van de Koffiejongens)
ijsklontjes
150 milliliter havermelk
3 Speculooskoekjes

cloud coffee

Zo maak je de IJskoffie

Stap 1. Meng in een kom de oploskoffie met het hete water en de suiker. Gebruik een garde en klop dit in 5-8 minuten op alsof het slagroom is. Flink kloppen! Stop pas als het dik en romig geworden is.
Tip: met een kleine melkschuimer (zo’n klein rond schuimertje op een lange steel) gaat het een stuk sneller. Dan ben je in een minuut al klaar!

Stap 2. Zet een lekkere espresso. En nog een.

Stap 3. Vul twee hoge glazen met ijsklontjes. Verdeel de havermelk over de glazen.

Stap 4. Schenk de espresso uit over de glazen.

Stap 5. Schep de koffieroom erop. Maak af met wat Speculoos kruim, en zet een heel koekje in de room.

Enjoy! 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties