logo
RECEPT

Instant noodle soep met garnalen – Koken zonder keuken #2

Instant noodle soep met garnalen - Koken zonder keuken #2
INGREDIËNTEN

Het meest onderschatte ingrediënt uit de studentenkeuken? Instant noodles! In deze maand zonder keuken is het een lunchgerecht dat bij mij ongeveer 3x per week op het menu staat. Nog lekkerder wordt het, als je je instant noodle soep een klein beetje pimpt. Mocht je je afvragen of er niet ontzettend veel smaakmakers en E-nummers etcetera in zo’n zakje noodles zitten? Ongetwijfeld. Maakt dat me veel uit, nu ik nog steeds een halve bouwvakker ben? Absoluut niet!

Omdat ik nu eenmaal foodblogger blijf, besloot ik de saaie instant noodle maaltijd een beetje te pimpen. Met o.a. garnalen, courgette en taugé (allemaal rauw, ik heb immers geen keuken – alleen een waterkoker) maak je er ineens een interessante maaltijd van! Tip: hoe kleiner je de stukjes courgette snijdt, hoe meer ze zullen garen in het kokend hete water dat je in de kom schenkt. Hoe groter die blokjes zijn, hoe harder ze blijven.

Bekijk ook: Pastasalade met pestodressing: Koken zonder keuken #1

Instant noodle soep met garnalen - Koken zonder keuken #2

Ingrediënten instant noodle soep

Voor 2 personen als avondmaaltijd
240 gram instant noodles (4 zakjes)
1/2 courgette, in hele kleine stukjes
100 gram garnalen
75 gram taugé

Bereidingswijze instant noodle soep

Kook voldoende water voor de 4 zakjes instant noodles. (Ja, ik gebruik dubbele porties. Eén zakje noodles is voor mij niet genoeg als hoofdgerecht, dus ik reken er twee per persoon!)
Was de courgette en taugé. Snijd de courgette in zo klein mogelijke stukjes.
Zorg dat de garnalen op kamertemperatuur zijn.

Verdeel de noodles, stukjes courgette en garnalen over twee grote kommen. Doe de bouillon / smaakmakers uit de zakjes met instant noodles er ook bij.
Giet het kokende water over de courgette, garnalen en noodles. Gebruik voldoende water: kijk op de verpakking van de noodles die je gebruikt hoeveel er precies bij moet.
Laat 3-5 minuten staan en roer af en toe door.

Maak af met de taugé.

Eet smakelijk!

Instant noodle soep met garnalen - Koken zonder keuken #2

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties